19
Mayıs
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

200 fidan toprakla buluştu

Tarsus Kaymakamlığı ile belediyenin Çevre Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikte Berdan Barajı Devlet Parkı’na 200 fidan dikildi.

Çevre Haftası dolayısıyla ilk olarak belediye tesislerinde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Gidebilecek başka bir yerimiz olmadığı halde, bu mekanı kirletmekte, yaşanılmaz bir hale getirmekte, adeta bütün ülkeler bir yarış içerisindedir. Bu dünyayı kirletmeden en iyi değerlerine sahip çıkarak yaşamak ve yaşatmak mecburiyetimiz var” dedi.

Çevreye her zamankinden daha fazla duyarlı olmasını isteyen Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, gençlere çevrenin önemini daha iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Mersin Üniversitesi Tarsus Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Berat Barış Buldum Tarsus Belediyesi tarafından açılan çevre sınıfı ile ilgili sunum yaptı.

Etkinliğin ikinci bölümü ise Berdan Barajı Devlet Parkında gerçekleştirildi. Burada Akdeniz Lisesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından 200 fidan protokol mensupları ve öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 16:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?