22
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

Açlık grevindeki işçilere destek

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bir süre önce faaliyeti durdurulan Çukurova Sanayi İşletmeleri Fabrikası'nda kıdem tazminatları ile biriken ücret ve ikramiyelerini alamadıkları gerekçesiyle fabrikada açlık grevine başlayan işçilere, Ülkücü İşçiler Derneği Tarsus Şubesi destek verdi.

Ülkücü İşçiler Derneği Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün ve dernek üyeleri fabrika bahçesinde kurulan çadırda, 7 gündür açlık grevinde bulunan Atilla Sinap, Fahri Erbişim, Ramazan Aktaş, Mehmet Emin Höğül, Ali Hayta, Nihat Yıldırım, Mehmet Bardak, Tuncay Erdoğdu ve Mehmet Koç'u ziyaret etti.

Gün, çadırın önünde işçilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 19 ay önce kapanan fabrikanın, çalışanları sefalet ve açlık içinde bıraktığını ifade etti. Davalarında yerden göğe kadar haklı olduklarını belirten Gün, "Açlık grevindeki arkadaşlarımıza önce sağlık, sıhhat daha sonra da sabırlar temenni ediyoruz" dedi.

Açlık grevine başlayan işçiler, fabrika içinde kurulan çadırda haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 16:56:41
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 17:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?