19
Mayıs
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

Ata sevdiği şarkılarla anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68. yıldönümünde sevdiği türkü ve şarkılarla anıldı. 

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından Kültür Merkezi'nde organize edilen anma programına; Kaymakam Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, oda ve dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programının ilk bölümünde, Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Korosu 12 türkü seslendirirken, ikinci bölümde Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği Korosu Atatürk'ün sevdiği 15 şarkıyı seslendirdi. 

Türk Halk Müziği Derneği Korosu "Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı" adlı türküyü seslendirdiği sırada asker kıyafeti ile gösteri yapan öğrenciler, büyük alkış topladı. Türkülere Tarsus Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi de eşlik etti. Anma programının sonunda ellerinde Türk Bayrağı ile 10 Yıl Marşı'nı söyleyen sanatçılara, salonda bulunanlar da ayakta eşlik etti. 

Gecede bir konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sanatçıları tebrik ederek, "Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, Hakk'a yürüyüşünün 68. yılında bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 11:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?