23
Mayıs
2024
Perşembe
TARSUS - MERSİN

Başkan Kocamaz, Kültür Merkezi'ne sahip çıktı

Tarsus'ta 75. Yıl Kültür Merkezi’nin belediyeye devredilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan beklenen protokol yazısı geldi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nden devir için protokol yazısı geldiğini belirterek, gelen protokol incelendikten sonra devir işlemlerine başlanacağını söyledi.

75. Yıl Kültür Merkezi’nin personel eksikliğinden ve maddi imkansızlıktan çürümeye başladığını ifade eden Kocamaz, "Kültür merkezi 1998 yılında müteahhit tarafından teslim edilmemesine rağmen Kültür Bakanlığı devrini aldı. Yeterli personel olmaması ve maddi imkansızlıkla karşı karşıya gelince güzel tesis çürümeye başladı. Kullanılamaz duruma gelen kültür merkezini kaymakamlıkla işbirliği yaparak küçük tadilatlarla kullanıma sunduk. Büyük tadilatı ise duruyor. Soğutma ve havalandırma sistemi iş görmüyor, çatılar akıyor, duvarlar nemden dolayı çatlamış yani büyük tadilat görmesi gerekiyor. Biz de belediye olarak bize verilmesi için talepte bulunduk. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un gönderdiği protokol yazısını inceledikten sonra tahsisi için protokolün altına imzamızı atacağız" dedi.

Gelen protokol yazısında, kültür merkezinde bakanlığın etkinliklerine öncelik verilmesinin istendiğini kaydeden Başkan Kocamaz, belediyeye geçmesi halinde buradaki etkinliklerin daha düzenli olacağını ve Tarsus halkının kullanımına sunulacağını ifade etti.

Başkan Kocamaz, spor salonunun tahsisi için de girişimde bulunduklarını söyledi 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 16:17:46
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 17:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?