18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Başkandan bayrak tepkisi

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Nevruz’un al bayrağı yere düşürme günü olmadığını söyledi. Nevruz, Tarsus’ta belediyenin Cumhuriyet Alanı’nda düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaya Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Belediye Başkan Vekili Hasan Yıldırım, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hamza Kılınç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar alana yakılan ateş etrafında halaylar çekti. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da vatandaşlarla birlikte halay çekerek Türkler’in Ergenokon’dan çıkışını temsilen örsün üzerinde demir dövdü. Yöresel sanatçıların söylediği birbirinden güzel türküler, geceye ayrı bir renk kattı.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Nevruz’un insanlığın kardeşliği, barışı ve bu ülkenin birlik ve beraberliği için kutlanması gerektiğini belirterek, "Birilerinin yaptığı gibi, Nevruz bu ülkeyi bölme, al bayrağı yere düşürme günü değildir’’ dedi.

Sarı, kırmızı ve yeşil renklerin, 16 Türk devletinin bayrağında bulunan renkler olduğuna dikkat çeken Kocamaz, "Bu renkler hiçbir zaman etnik bir grubun rengi olmamıştır. Birilerinin düşündüğü Nevruz, bu ülkeyi bölme günü değildir. Geleneklerin, göreneklerin inançların sergilendiği gündür. Türk milleti geçmişte olduğu gibi bugün de içte ve dışta şer güçlerin korkulu rüyası olmaya devam edecektir’’ diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 12:20:39
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
furkan SEVER IP: 81.214.117.xxx Tarih : 23.03.2005 09:16:05
Ağzına sağlık başkanım.Nevruz asla teröristlerin bayramı değil sarı-kırmızı-yeşil asla onların bayrağı değil onların taşıdığı bir bez parçası.