22
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

Başkanlar çöp sorununa ortak çözüm arıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çöp sorununun çözümü biraraya geldi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Tarsus ile Mersin arasında bir tesisi hayata geçirerek bölgenin çöp meselesini çözmek istediklerini belirtti. Özcan, "Mersin’in ortasında kalan çöp sorununu ortadan kaldırmak için biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bazı araştırmalar yapıyoruz. Tarsus’un da aynı araştırma içinde olduğunu bildiğimiz için birlikte hareket etmek istiyoruz. Tarsus ve Mersin arasında bir çöp tesisi kurulması için fikir alışverişinde bulunmak amacındayız. Bölgenin en büyük problemi olan çöp meselesini mutlaka ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

Çöp meselesinin sadece Tarsus ve Mersin’in değil, Türkiye’nin problemi olduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yerel bazda belediyelerin çöp tesisini kurmasının imkansız olacağını kaydetti. Kocamaz, "Adana, Mersin ve Tarsus belediyeleri bu konuda araştırma yapıyor. Gönlümüz, 3 belediyenin ortak bir tesis kurmasından yana. Biz Tarsus Belediyesi olarak Kanada ve Avusturya firmalarıyla görüşüyoruz. İnşallah ortak bir karar alırız, bölgenin çöp probleminin ortadan kaldırırız. Çevre konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Tarsus olarak en öncelikli görevimiz çöp meselesini halletmektir" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 16:39:52
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 15:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?