20
Mayıs
2024
Pazertesi
TARSUS - MERSİN

Belediye bütçesi 66 milyon YTL

Tarsus İlçe Belediyesi’nin 2005 yılı bütçesi 66 milyon 200 bin 731 Yeni Türk Lirası olarak belirlendi. Tarsus Belediye Meclisi, Ekim Dönemi 2. Olağan Toplantısı’nı Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yaptı. 30 meclis üyesinin katılımı ile gerçekleşen toplantı, gündem maddesi gereği, saygı duruşunun ardından bir önceki toplantıda alınan kararların yasa ve usul gereği yeniden okunup oylanmasıyla devam etti.

7 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu’ndan gelen 2005 Mali Yılı Bütçesi 66 milyon 200 bin 731 YTL olarak belirlenirken, Tarsus Su ve Kanalizasyon İşletmesi’nin bütçesi ise, 30 milyon 778 bin 679 YTL olarak kabul edildi. Gündemin diğer maddeleri, komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesi ve daire müdürlüklerinden gelen evrakların okunmasından sonra oy birliği ile kabul edildi.
Ekim ayı içinde Ankara ve İstanbul’da bir dizi toplantılara katılan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dilek ve temenniler bölümünde söz alarak toplantılar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.
Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, her zaman için Belediye Meclisi’nde hesap vermeye hazır olduklarını belirterek, şunları söyledi:
"Belediye Meclisi’nde hesap vermeyi kendimize görev biliyor ve mecliste verdiğimiz hesap aynı zamanda halka verilen hesaptır. 10 yıldır meclisten belirlediğimiz bütçeyi hiçbir zaman aşmadık. Belediyeler ticarethane gibidir. Gelir gider iyi ayarlanmalıdır. Açık verirse geçmişte olduğu gibi tekrar sıkıntılı günler yaşar. Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Tarsus’a bu bütçe mütevazı bir bütçedir. Bugünkü mecliste bir ilki yaşadık. Bütçe ilk defa mecliste bulunan meclis üyelerinin tamamının oyunu alarak kabul edilmiştir. Hepinizi kutluyorum ve tebrik ediyorum. Belirlediğimiz bütçenin Tarsus ve belediyemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

tarsus
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 15:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?