26
Mayıs
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

'Bölgede turizm patlaması olacak'

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi'nin hayata geçmesiyle bölgede turizm patlaması yaşanacağını söyledi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde incelemelerde bulunan Bakan Tüzmen, Tarsus ve Kazanlı sahillerinde 10 bin yataklı turizm merkezi kurulacağını ve bu projenin 2009 yılında hayata geçeceğini belirtti. Bölgede istihdamın sağlanacağını kaydeden Tüzmen, "Buraya 10 bin yataklı oteller yapılacak. Dolayısıyla 10 bin kişinin çalışacağı bölgede 50 bin insanımız faydalanacak. Doğu Akdeniz'in en büyük turizm bölgesi olacak. Burada deniz alabildiğince güzel. Havaalanı ve deniz bağlantısı olacak. Dünyanın bütün turistlerini buraya getireceğiz. Bu alanın 12 ay bütün yataklarını dolu geçireceğiz" dedi.

Türkiye'de turizmde görülen hataları yapmadan en güzel örneğin burada sergileneceğini vurgulayan Tüzmen, "Biliyorsunuz turizm tetikleyici bir unsurdur. Biz dövizin nasıl getirdiğini bilen insanız. Yaptığımız işler ortada. Bence artık Mersin ayağa kalkacak. Deniz turizmine açılacak bu bölgeye golf sahaları sayesinde daha kaliteli turistleri getirteceğiz. Yani zengin turistler gelecek. Dünyanın en güzel otelleri yapılacak. Artık iş zamanı" diye konuştu.

Bakan Tüzmen'e incelemeleri sırasında Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve bazı daire müdürleri de eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 23:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarsuslu IP: 88.254.225.xxx Tarih : 11.02.2009 11:13:57

Boşuna çırpınmayın sayın tüzmen.tarsus ta son durağınız öneki seçimlerde de olduğu gibi yine sandık dibi olacaktır.eğer bizlerin hala dim dik KOCAMAZ ımız varsa sizin taa sahillere gidip boz vermenize gerek yok.Allah KOCAMAZ ımızı başımızdan eksik etmesin ama o olmasa bile sizin ampülünüz yanmaz TARSUS umuzda.Erdemli li vatandaşımıza "ananıda al git diyen bi,öcalan a sayın,şehitlerimize de kelle diyen" bir görüşün elemanlarıyla inanın ki hiç işimiz olmaz.sizin oraya yardım felan yapmanızı da istemiyoruz.sizden 5 kuruş istemiyoruz.ne kömür ne mobilye ne de beyaz eşyalarınızın hepsi sizin olsun.Tarsus umuza dokunmayın başka bişe istemiyruz okadar.......Hayırlı pozlar sayın Tüzmen......

Acaba sizler kendi potansiyellerinizi bilmiyor musunz ki gözünüzü kapatıp vaatler de bulunuyorsunuz.Mersin ilimizde hala ülkemizin en uzun gökdelenine kardeş gökdelen yapacaktınız.Noldu.Zor mu geldi.Bu sahil projesiyle de sen ancak oranın taşını toprağını suyunu görüp iç geçiremenden öte gitmez emin ol.Yapacak olsa belediyemiz az da olsa bişeler yapabilirdi.Mersin i tanımorsunuz bile birde ordan adaysınız.Sizin Mersinle ne alakanız ve ne alıp veremediğinz var.Hayırlı çalışmalar dileriz sayın Tüzmen ve Ampülüne.....