18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Buğday üreticisi zararda

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, buğday taban fiyatlarının geç açıklanmasından dolayı bölge çiftçisinin zarar ettiğini söyledi.

25 Mayıs’tan itibaren başlayacak olan 2005 yılı buğday hasadında önce taban fiyatının açıklanması gerektiğini ifade eden Ergezer, çiftçilerin en büyük korkusunun taban fiyatlarının düşük açıklanması olduğunu kaydetti.

Ergezer, "Geçmiş yıllarda görünen süne zararlısı bu yıl ürünlere zarar vermeyip kaliteyi düşürmemiştir. Bu nedenle iklim şartları da göz önünde bulundurulduğunda kaliteli ürün bekliyoruz. Biz çiftçilerin en büyük korkusu ve kuşkusu taban fiyatların düşük açıklanmasıdır. Bu nedenle fiyatların geç açıklanmasından dolayı çiftçilerimiz zarar etmektedir. Bölgemizde geçmiş yıllara oranla buğday ekim alanlarında yüzde 40 azalma görüldüğü dikkate alınmalı, bir an önce taban fiyat açıklanarak TMO’nun mayıs ayı içinde alıma başlaması sağlanmalıdır. Taban fiyatlarının geç açıklanması olasılığında ise TMO alımlarına devam etmeli, yine çiftçilerimizi sıkıntıdan kurtarıp, rahatlatmak adına 2004 yılı için açıklanan buğday taban fiyatının avans olarak verilmesi, aradaki farkın da taban fiyatın açıklanmasından sonra ödenmesi yönünde bir karar alınmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 15:10:06
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 16:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?