18
Haziran
2024
Salı
TARSUS - MERSİN

Cemil İpekçi modayı anlattı

Ünlü Modacı Cemil İpekçi, Mersin’in Tarsus İlçesi Yenice Beldesi’nde bulunan Borusan Otomotiv Sanayii’nde bayanlarla kahve sohbetinde buluştu.

Ünlü Modacı Cemil İpekçi’ye bayanlar, moda hakkında pek çok soru yöneltti. Türkiye’nin modayı çok fazla takip ettiğini anlatan Cemil İpekçi, giyinmenin, örtünmenin farklı bir biçimi olduğunu söyledi.

Yıllardan beri kendisinin bir modacı olmadığını ifade ettiğini söyleyen İpekçi, "Ben bir modacı değilim, giysi tasarımcısıyım. Bayanlarla yaptığımız sohbette giyinmenin, modanın önemsizliğini anlatıyorum. Önemli olanın kişiliklerin ve beyinlerin giydirilmesi olduğunu ve ülkeleri adına neler yapabileceklerini anlatıyorum. 35 yıldır bayanlarla çalışmam neticesinde bunları aktarıyorum. Çünkü onlar geleceğimizin ve çocuklarımızın anasıdır" dedi.

Bu tür toplantılarda bayanların en çok kendisine nasıl genç kaldığına dair sorular sorduğunu belirten Cemil İpekçi, "Ülkemizde hanımlar gittikçe bilinçleniyor. Kadınlığın sadece giyinme olmadığını öğreniyorlar ve çok önemli bir varlık olduklarının farkına varıyorlar. Herkesin kendisine göre beğenisi var. Kimsenin kimseye giyinişi hakkında karar verme hakkı yoktur. İnsanlar istediği gibi giyinir" diye konuştu.

İpekçi, Türkiye’nin modayı çok fazla takip ettiğini de ifade ederek, "İnsanlarımız modayı takip ettiği gibi kendi haklarını, düşünce özgürlüğünü ve ekonomik haklarını takip etseydi, bugün çok farklı bir yerde olurduk" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 14:50:15
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 14:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?