18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Çevre sorunlarına sahip çıkıldı

Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda, belediye ile Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi tarafından düzenlenen panele, Belediye Başkan Vekili Hasan Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Çevre ve Orman Müdürü Recep Metin’in yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
İl Çevre ve Orman Müdürü Recep Metin, çevre bilincinin geliştirilmesi için herkese çok büyük görevler düştüğünü belirterek, "Herkes üzerine düşen görevi üstlenirse çevre sorunu gibi bir sorunumuz olmayacak. Bizler çevremizi atalarımızdan miras almadık, emanet aldık. Türk milletinin özünde emanete ihanet yoktur" dedi.

Çevrenin bekçi ile değil, akıl ve sevgi ile korunacağını belirten Tarsus Belediye Başkan Vekili Hasan Yıldırım, gelişen teknolojiyle birlikte çevre sorunu yaşandığını kaydederek, "Sessizliğimizden faydalanmak isteyen bazı kişiler, Kurbanlı Köyü Mevkii’nde Doğu Akdeniz Bölgesi Endüstriyel Atık Bertaraf Tesisi kurmak için çalışmalar başlatmış. Tarsus’a çok yakın bir mesafede kurulması planlanan Atık Entegre Bertaraf Tesisi’nin çevremizi etkilemesi muhtemeldir. Verimli tarım toprakları üzerinde yer alan bu tesisin hayata geçirilmemesi için her kesimin tepki göstermesini umuyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının bu denli önemli bir konuda duyarsız kalmayacağını ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tarsus’ta bu yıl 2. En Güzeller yarışmasında dereceye girenlere plaket verildi. Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Savaş Şener’in başkanlık ettiği panelde, Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Ergün Pehlivan, Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Zafer Özer, Tarsus Belediyesi Proje Koordinatörü Esin Şener ve Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden Murat Kuş, çevre sorunları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 00:39:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?