17
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

CHP Gençlik Kolları Mersin İl Yönetim kurulu Eski Üyesi Ali Pekdağ'dan açıklama

CHP Gençlik Kolları Mersin İl Yönetim kurulu Eski Üyesi Ali Pekdağ, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Gül'ün 17 Haziran 2004 Perşembe günü "Siyasette vefa" isimli başlığıyla yerel bir gazete yayınlanan yazısı ile ilgili yaptığı açıklamada karşın yaptığı açıklamada şu görüşlerine yer verdi:

"CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Gül'ün, parti içi işlevlerin demokratikleşmesi için çaba sarfeden 30 Milletvekillimizle ilgili olarak yaptığı eleştireleri son derece vahim ve talihsiz ithamlar olarak karşıladığımızı belirtmek durumundayım.

Öncelikle sayın Gül'ün parti içi muhalefetle mücadele konusunda göstermiş olduğu itinayı; bugün Türkiyeyi neredeyse bir kaos ortamına sürükleyen AKP ikitdarına karşı neden göstermediğini anlayabilmiş değilim. Basınımızı kendi partimizin muhalif milletvekilleri için bir araç olarak kullanmaktasınız diye aklımızda soru işaretleri bırakmaktayız.

Gelelim Sayın Gül'ün yaptığı ciddiyetten uzak, çirkin yorumlara. Sayın Gül öncelikle 30 Sayın Milletvekillerimizin başlatmış olduğu partimizin tüzük, yönetmenlik ve programlarını demokratikleştirme, Türkiye gerçeğinden uzaklaşan CHP yönetimlerini yeniden halkla kucaklaştırma çabalarını anlayamadığı; anlamsız ithamlarından ortaya çıkmaktadır.

Kaldı ki içlerinde bölgemiz milletvekillerinden sayın Ersoy Bulut, ve sayın Hüseyin Özcan'ın bulunduğu 30 sayın Milletvekillimiz parti içi sorunlarımızı tartışmak ve bu sorunlara çözüm bulmak üzere tüzükten doğan haklarını kulanarak olağanüstü kurultay toplama girişiminde bulunmaktadırlar.

Bu girişimi isiyasi vefasızlık olarak yorumlayanların partide kendi seslerinedn başka seslerin çıkmasına tahammülü olmadığı anlaşılmaktadır. Ayrıca sayın Gül'ün siyasi vefadan kastının ne olduğunuda anlayabilmiş değilim.

Demokrasiden, siyasi etik ve vefadan bahseden sayın Gül'ün basın aracılığıyla partisine mensup 30 sayın Milletvekilimiz hakkında yaptığı ithamlardan ötürü biran önce kamuoyu önünde özür dilemeyle davet ediyorum." dedi.

www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2004 Pazartesi 09:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?