22
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

CHP Tarsus Belediye Başkan adayı Ahmet Gül

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Ahmet Gül,Tarsus Belediyesi üzerindeki sis perdesini kaldıracağız,dedi. Ahmet Gül, Tarsus Belediyesinin alt yapı ve diğer ihalelerinin kime ve hangi şartlarda verildiğini kamuoyundan özenle saklandığına dikkat çekerek yayınladığı basın bülteninde şunları belirtti.Belediyenin büyük bir borç batağına saptandığını Alman kredilerin çok büyük faizlerle alındığını, Tarsus'un ve Tarsus Belediyesi'nin geleceğini ipotek altına alındığını bilmeyen bir Tarsus'lu yoktur. Alınan kredilerin kimlerden ve nerelerden alındığını ve hangi faiz oranlarıyla alındığının Tarsus'ta yaşayan herkesin bilmeye hakkı vardır.

Yönetim anlayışının ve yatırım tercihlerinin yanlışlığı kaynakların çarçur olmasına neden olmuştur. Birkaç tane müteahhidi zengin etme uğruna hovardaca harcanan kaynaklar nedeniyle Tarsus özellikle son 5 yılını kaybetmiştir. Yapılan tüm bu işlerin hesabını Tarsus halkına açık ve net bir şekilde vermek zorundadırlar. Son dönemlerin en büyük borçlanmasının yapıldığı, benden sonrası tufan mantığı Tarsus belediyesini ve hele sonra gelecek Belediye başkanlarını çok zor günler beklemektedir.

Tarsus'ta yaşayan herkes ödedikleri emlak vergilerinin, su paralarının, kaldırım parası adı altında toplanan paraların ve diğer isim ve nam altında toplanan paraların nerelere ve nasıl harcandığını ve rastgele harcanıp harcanmadığı bilmek en tabi hakkıdır. CHP Tarsus Belediye Başkan adayı Ahmet Gül, partisinin yönetim anlayışının tam tersine, açık, şeffaf bir yönetim herkesten toplanan paraların nerelere harcandığını en küçük kuruşuna kadar kamuoyuyla paylaşmak olacağını ve Tarsus Belediyesinde bu anlayışa şiddetle ihtiyacı olduğunu bildirerek açıklamasına şöyle devam etti.

Bizim anlayışımıza göre yapılacak bazı işlerin müatehhitlerin daha çok Belediyeye alınacak yeni kişilerle yapılmalıdır. Böylelikle hem daha çok kişi istihdam edeceğiz ve hemde müteahhitlerin elde ettikleri büyük karları belediye hizmetlerinde kullanacağız. Tarsus Belediyesi sınırları içerisindeki ve dışındaki herkesi dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan sevgiyle ve saygıyla kucaklayacak bir anlayış sergileyeceğiz. Demokrasi için, çocuklarımızın yarınları için, çevrecilik anlayışımız için, Tarsus?un geleceği için ne yapılması gerekiyorsa sizlerle birlikte onu yapacağız.

Tarsus'u kasaba görünümünden kurtarıp yaşanır bir kent görünümüne getirmek, öncelikli görevlerimiz arasında olacaktır. Tarsus'umuzu tekrar CHP'nin kalesi yapabilmek için 10 yıldır kaybettiğimiz Tarsus belediyesinin kazanmamız gereken yerel seçimler yaklaşmaktadır. Hep birlikte el ele, gönül gönüle, omuz omuza vererek yerel seçimlerden zaferle çıkmalıyız. Çünkü Tarsus'un geleceği; çocuklarımız geleceği, Ülkemizin geleceğinin, CHP'de olduğunu bilmeliyiz, dedi.

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2003 Çarşamba 14:58:24
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 12:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?