22
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

Çocuklar Tarsus'ta buluştu

Özel Tarsus Amerikan Lisesi tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Şenliği, dünya çocuklarını Mersin’in Tarsus İlçesi’nde buluşturdu.

16. Uluslararası Halk Oyunları Şenliği’nde Finlandiya, Gürcistan, Makedonya, Bulgaristan ve KKTC ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen toplam 16 folklor ekibi gösteri sundu. Şenliğe Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve çok sayıda davetli katıldı. Şenliğe katılan öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyduktan sonra şehir içinde gösteri yaparak Tarsus Amerikan Lisesi bahçesine kadar geldi.

Burada öğrenciler kendi yörelerine ait kıyafetlerle birbirinden güzel halk oyunlarını sergiledi. Okul Müdürü Daryl York, amaçlarının farklı dillerde konuşan ve farklı müziklerle dans eden insanları ve kültür geleneklerini biraraya getirmek olduğunu belirterek, faklı yerlerden gelen insanların burada farklılıkları kutlamasının, kültürler arası anlayışın kazanıldığının ispatı olduğunu söyledi.

Tarsus Amerikan Lisesi Folklor Sorumlusu Ahmet Karagözlü ise, folklorun insanlığa kazandırdığı en olumlu özelliğin sevgiyi öğretmesi olduğuna dikkat çekerek, ’’Folklorcular vatandaşlarına birliği, beraberliği ve neşeyi müzikle, dansla ve gösteriyle aşılar. Aynı zamanda, günümüzde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen dünya insanlarının kardeşliğini ortaya koyup tüm insanlığa da gösterir. Folklor milli olmaktan çok insanlık alemini yansıtan uçsuz bucaksız bir yoldur. Savaşların olmadığı bir dünyada tüm insanların sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içerisinde el ele ve gönül gönüle yaşamalarını istiyoruz’’ diye konuştu.

Sırayla yöresel oyunlar sergileyen ekiplere, katılım belgesi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 16:51:28
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?