18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Cono Aşireti'ne 21 tutuklama

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 5 gün önce düzenlenen operasyonda, çeşitli suçlara karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Cono Aşireti’ne mensup 49 kişiden 21’i ile bu şahıslara yardım ve yataklık ettikleri ileri sürülen Adana Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 2 trafik polisi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, geçen Pazartesi günü Barbaros Mahallesi’nde ikamet eden ve organize şekilde gasp, hırsızlık olaylarına karıştıkları iddia edilen Cono Aşireti’ne mensup kişilerin evlerine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alınan 49 kişi, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan 26 kişi serbest bırakılırken, 21 kişi ile bu kişilere yardım ve yataklık ettikleri iddia edilen Adana Emniyet Müdürlüğü Seyhan Bölge Trafik İstasyonu’nda görevli polis memuru E.S. (Erdoğan Satık) ve G.A. (Gazi Acem) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada operasyonda ele geçirilen malzemelerle ilgili bilgi veren Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, şunları söyledi:

’’Arama faaliyetleri sonucunda zanlıların olaylarda kullandıkları tespit edilen 12 araç, 1 adet sahte araç plakası, 36 parça tarihi eser, 80 kök Hint keneviri, 90 gram kubar esrar, 1 kutu rivotril uyuşturucu hap, 13 adet 9 mm tabanca fişeği, 6 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 6 adet ruhsatsız av tüfeği, 325 adet av tüfeği fişeği ile gasp ve hırsızlık olaylarında çaldıkları değerlendirilen 22 adet cep telefonu, 7 bin 20 YTL para, 36 adet altın bilezik, 2 adet altın kolye, 4 adet altın künye, 2 altın zincir, 2 adet araba teybi, 30 adet bıçak, 5 adet satır, 101 adet CD, 4 adet telefon şarj aleti ile çok sayıda mağdurlara ait evlenme cüzdanı, nüfus cüzdanı, ehliyet, kredi kartı ele geçirildi."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 19:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?