17
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

Çukurova işçileri perişan

İnandıoğlu, işçilerle birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Çukurova İplik Fabrikası’nın son durumunu değerlendirdi. Yetkililerin, tekstil işçilerinin uzun zamandır içinde bulunduğu durumdan haberdar olmalarına rağmen sessiz kaldıklarını ileri süren İnandıoğlu, "Büyük bir sabırla, büyük acılar çekerek bekledik. Artık beklenen günün çok yakında olduğunu düşünüyoruz. Çukurova Holding yetkileri BBDK ile 5 ay önce anlaşma yaptığını hepimiz biliyoruz. Bu anlaşmadan sonra Eylül ayı içerisinde fabrikanın açılmasını umuyoruz" dedi.
İşçilerin iki yıldır ne maaşlarını, ne ikramiyelerini ne de sosyal haklarını alabildiğini vurgulayan Teksif Sendikası Tarsus Şube Başkanı Necdet İnandıoğlu, "İşsizlik, açlık, SSK gibi problemlerden dolayı burada çalışmış olan evli bayan işçilerimiz çocuk yapamaz olmuşlardır. Çünkü doğacak çocuklarına gelecek veremeyeceklerini söylüyorlar" diye konuştu.
İnandıoğlu, kendilerine yardımda bulunan Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan’a da teşekkür ederek, "Okullara kayıt yaptırmak isteyen Çukurova işçilerinin çocuklarından kayıt sırasında bağış alınmaması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne talimat veren Kaymakam Abdülhamit Erguvan’a teşekkür ederim. Ayrıca SSK ve Devlet Hastanesi’nde çocuklarımız ücretsiz muayene olabilecekler" şeklinde konuştu.


Çukurova işçisinin, fitre ve zekat alabilecek düzeye geldiğini ve hayır yapmak isteyen vatandaşların Çukurova işçisine yardım edebileceğini ifade eden İnandıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Çukurova işçisi 13 dini bayramı parasız ve çocuklarına bayramlık alamadan geçirdi. Bu insanlar sonradan olma Müslüman değiller. Bütün haklarımızı sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Tarsus’ta son birkaç yıl içerisinde kapanan fabrikalar yüzünden 5 bin kişi işsiz kalmıştır. Bu da 25 bin kişi eder. İşsizliğin beraberinde getirdiği sosyal sorunlar da var. Seçilmiş siyasilerimize son kez sesleniyoruz. Çukurova Fabrikası için çözüm yolları bulun. Aksi takdirde seçimlerde bir daha biz sizi görmeyiz."

iha-mersin
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 13:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?