19
Mayıs
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

Davul zurnalı açılış

TARSUS BİR PARKA DAHA KAVUŞTU

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Bahçe Mahallesi'nde yaptırılan ve Soyupaklar ailesi tarafından arsa verilen Soyupaklar Parkı ve mahalle muhtarlığı törenle açıldı.

Davul zurna eşliğinde ve kurban kesilerek açılışı yapılan parka protokolün yanı sıra mahalle halkının ilgisi çok büyük olduğu görüldü. Tarsus Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açılış töreni başladı. Parkın açılış konuşmasını yapan Bahçe Mahallesi Muhtarı Ömer Polat, belediyeye hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yapılan hizmetlere sahip çıkacaklarını söyledi.

“Kent merkezinde ne varsa, en ücra mahallede aynı hizmet olacak” sözüyle yola çıktıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kıt kaynaklarla büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Arsa bağışı yapan Soyupaklar ailesine teşekkür eden Başkan Kocamaz, hizmetlere sahip çıkıldıkça yeni hizmetlerin kısa sürede yapabileceğini ifade etti.

MHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Akif Akkuş ise, "Eskiden park denildiği zaman Tarsus'ta bir büyük park vardı. Herkes oraya giderdi, orda zaman geçirirdi. Şimdi bakıyorum Tarsus'un her mahallesinde parklar var. Parklarımızda spor aletleri, oyun aletleri var. Bu konuda başkanımızı tebrik ediyorum. Bu parklarımızda insanlarımız daha da birbirlerini tanıma fırsatı bulacak. Bu parklarımızda insanlarımız daha da kaynaşacak. Bu parkımız hem Soyupaklar ailesine hem de Bahçe mahallemize hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus'un tüm kurumlarının çok güzel bir dayanışma içerisinde olduğunu söyleyerek,"Tarsus gerçekten bütün kurumlarıyla çok güzel bir ivme yakalamış durumda. Soy sopu ne olursa olsun insanların bir Tarsusluluk bilinci içerisinde ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın bilinciyle ortak hedefe ilerlediğini görüyoruz. Tarsus zaten güzel bir durumda. Geçmişten günümüze kadar hep güzel bir noktadaydı. Hep birlikte Tarsus'u daha ileri noktaya götüreceğimize inanıyorum. Tarsus'un bütün kurumları bir seferberlik başlatmış. O da insanlarımıza en iyi hizmeti sunmak için. Sizlerde yapılanlara sahip çıkacaksınız. Ben belediyemize ve Soyupaklar ailesine bu güzel parktan dolayı teşekkür ediyorum. Ve önemlisi bu parka sahip çıkacak mahalle halkına hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Soyupaklar ailesine teşekkür plaketi verildi. Soyupaklar Parkı 4 bin 600m2 alan içinde olup, basketbol sahası, 7 adet kamelya, çocuk oyun alanları, fitnes spor aletleri, 1 adet büfe ve 1 adet muhtarlık binası bulunuyor.

Parkın açılışına Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin Milletvekili Prof.Dr. Akif Akkuş, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Özel Bahşiş Belediye Başkanı Mustafa Sarı, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, Muhtarlar, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda mahalle halkı katıldı.

TARSUS BİR PARKA DAHA KAVUŞTU
TARSUS BİR PARKA DAHA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 10:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?