24
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

Eshab-Kehf şenlikleri bitti

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde belediye tarafından düzenlenen Eshab-ı Kehf’te Geleneksel 11. Hıdırellez Şenlikleri yapılan programla sona erdi.

Yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla Eshab-ı Kehf mağarasının bulunduğu tepede yapılan şenliklere, Tarsus’un kardeş şehri olan Tataristan’ın Aznakay kentinde bir heyetle Mersin eski milletvekillerinden Yalçın Kaya ile Hidayet Kılınç, MHP İl Başkanı Mahmut Tat, çevre ilçe ve belde belediye başkanlarıyla diğer protokol üyeleri katıldı.

Bursa Tarihi Mehteran Takımı’nın gösterisinden sonra bir konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Eshab-ı Kehf’in gerek Hıristiyan, gerekse İslam alemi açısından önemli bir yeri olduğunu belirterek, Tarsus’un gerek bu özelliğiyle, gerekse 8 bin yıllık tarihi içinde beşik olduğu medeniyetler ve onun bıraktığı eserler bakımından dünya kenti bir yer olduğunu söyledi.

Eski müftülerden Hüseyin Aşık’ın Eshab-ı Kehf hakkında bilgi verdiği konuşmasından sonra mevlit ve ilahiler okundu. Ankara ve İstanbul’dan gelen Türkiye’nin tanınmış mevlithanları, İsmail Coşar, Amir Ateş, Bilal Demiryürek ve Duahan Adem Hoca’nın okudukları Kuran-ı Kerim, mevlit ve ilahilerin yanısıra okunan ezan gönülleri fethetti, gözleri yaşarttı.
Daha sonra Hıdırellez şenliği Halil İbrahim sofrası ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 17:41:13
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 11:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?