24
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

Esnafın gözü aydın, kredi talepleri karşılanıyor

Halk Bankası Genel Müdürlüğü ile Tarsus Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi anlaşmasına göre 15 milyar lira sınırlı kredinin dağıtımına Pazartesine gününden itibaren başlanacak

 

Tarsuslu iş düzeni kurmak yada kurduğu düzeni daha genişletmek düşüncesindeki esnafa “gözünüz aydın” diyelim. Tarsus Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifine kredi almak için başvuran esnaf ve sanatkarlarımıza en çok 15 milyar lira sınırlı kredilerin dağıtımını 22 Eylül 2003 Pazartesi gününden itibaren başlanacak.

Kooperatif Başkanı İsmail Gül’den aldığımız bilgilere göre, bu sınırdaki kredinin faiz oranı yüzde 30. Kredinin peyderpey çekilmesi şartı da bulunuyor. Buna göre, Esnaf Kefalet Kooperatifi tarafından kooperatif amblemi bulunan “Kredi kartı” verilecek. Krediyi alan esnaf veya sanatkar bu kartla belirli sürelerde krediden peyderpey çekebilme imkanı bulacak. Çekilen bu kredininde faizi yüzde 5.5 olacak.

İsmail Gül, yaklaşık iki yıldır kredi dağıtamadıklarını, bu yüzden esnaf ve sanatkarların sıkıntı çektiklerini belirterek “kredi talebinde bulunacak üyelerimiz, Halk Bankası Genel Müdürlüğü ile vardığımız anlaşmaya uygun hareket etmesi gerekiyor. Taksitlerin zamanında ödenmesi şartı var. Kredi çekecek üyelerimize kefil olacaklarında dikkatli olması zaruretini hatırlatmak istiyorum” dedi.

İsmail Gül, üst sınırı 15 milyar lira olan kredi konusunda Halk Bankası Genel Müdürlüğü ile anlaştığını da vurgulayarak kredinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Tarsus Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi başkanı İsmail Gül, kredinin 2 yıllık süreli olduğunu açıkladı. Gül, 2 yıllık süreli kredinin 4 eşit taksit ve 6’şar aylık zaman dilimini kapsadığını bildirdi.

İsmail Gül, borçlarını zamanında ödemeyen ve bunun yanında icralık olan üyelerinden yakındı. Şu anda borçlu sayısının 180 civarında olduğunu bildiren Gül, bunların borçlarını icra yoluyla tahsiline giydiğini söyledi.

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2003 Cuma 00:00:16
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 11:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?