24
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

Festival çiftçiye moral oldu

Huzurkent Belediyesi tarafından 2.’si düzenlenen Yaş Sebze ve Meyve Festivali coşkuyla gerçekleştirildi.

Festivale AKP Mersin Milletvekilleri Ali Er ve Saffet Benli, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kemal Sığırcıkoğlu, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, AK Parti İl Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Tarsus İlçe Milli Eğim Müdürü Kazım Alp ile çok sayıda belde belediye başkanı katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül, geçimini toprağı ekerek sağlayan her insanın çiftçi olduğunu söyledi. Çiftçilerin her mevsim güç koşullar altında çalıştıklarını belirten Akgül, onların dilleri olmaya çalıştıklarını ve onlara da destek olmalarının başta kendileri olmak üzere hükümet yetkililerinin görevi olduğunu belirtti.

Akgül, "Festivalimiz aracılığı ile çiftçilerimizin ürünlerini üretirken, pazarlarken yaşadığı sıkıntıları ilgili yerlere duyurmak, aynı zamanda da çiftçilerimize biraz olsun moral vermek için bu festivali düzenledik. Çiftçilerimize sahip çıkmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Çünkü sahipsiz kalan toplumların kültür, sanat, gelenek ve görenekten bahsetmesi hiç mümkün değildir. Bu nedenle toplumlar teşvik edilmeli ve çeşitli olanaklar sağlanıp desteklenmelidir" dedi. Akgül, Atatürk’ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü anımsatarak, "Efendiliğimizi koruyalım ama zamanı gelince de sesimizi duyurmasını bilelim" diye konuştu.

AKP Mersin Milletvekili Saffet Benli ise, zaman zaman ürünlerin para etmediğini gördüklerini, bunun arz ve talep dengesinden kaynaklandığını söyledi. Çiftçiye her zaman yardımcı olacaklarını kaydeden Benli, "Bundan sonra gelir desteğinin şekli ürün desteği şeklinde olacak. Ürün desteği alacaksınız" şeklinde konuştu.

AKP Mersin Milletvekili Ali Er de, "Sebze ve meyve" denilince akla Huzurkent’in geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Çiftçiyi tarladan uzaklaştırırsanız bir daha döndüremezsiniz. Bu nedenle onlara sahip çıkmak gerekir. Mersin, turizm, sanayi ve tarım diye 3 ana unsurun bulunduğu dünyanın en güzel ilidir. Bunları daha üst düzeye çıkarmak gerekir."

Yaş Sebze ve Meyve Festivali nedeniyle Huzurkent’teki okullar ve üreticiler arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi. Okullarda resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül tarafından altınla ödüllendirilirken, sebze ve meyve kategorilerinde en iyi sebze ve meyve üreticileri de çeşitli ödüller kazandı.

Festivalde bir de güzellik yarışması düzenlendi. 21 Huzurkent’li genç kızın katıldığı güzellik yarışmasında festival güzeli Elif Güllü olurken, ikinciliği Hatice Bektaş, üçüncülüğü ise Yıldız Ata kazandı. Tuğba Dev meyve güzeli, Fatma Uğurcan da sebze güzeli seçildi. 5 güzele Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Eğlence yerel sanatçılar Seçil, Latife, Yağmur, Şeyma ve Aytuna’nın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla doruğa çıktı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Oğuz Yılmaz sahne aldı. Uzun süre sahnede kalan sanatçıyı kalabalık bir güvenlik grubu korurken, sanatçı, finali "Çekirge" türküsüyle tamamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 12:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?