19
Mayıs
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

Gençlik Parlamentosu Tarsus'ta toplandı

 Mersin'in Tarsus İlçesi'nde toplanan "Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu" kurucu üye temsilcileri, 19 Mayıs 2004 tarihinde kuruluşu ilan edilecek olan parlamentonun ön hazırlık toplantısını yaparak yol haritasını belirledi.
63 ilden 120 gencin katıldığı toplantıya Almanya'dan da 4 gözlemci katıldı. Tarsus Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantı, Tarsus Şelale Oteli'nde 2 gün sürdü.
Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır, 19 Mayıs 2004 tarihinde kuruluşu resmen ilan edilecek olan Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun ana çatısının belirlendiği ilk geniş katılımlı toplantıda, parlamentoyla ilgili önemli kararların alındığını belirtti. Toplantıda şeffaflık, temsiliyet, gönüllülük, bireysel kapasite gelişimi, sosyal sorumluluk, kentlerin yaşam kalitesinin arttırılması, sürdürülebilirlik ve yönetim gibi ana ilkelerin karar altına alındığını vurgulayan Hazır, "Atatürk'ün işaret ettiği genç nesil, kendi parlamentosunu kurma aşamasına gelmiştir. Uzun süredir yapılan çalışmalar neticesinde güzel bir parlamento taslağı ortaya çıkmıştır. Artık gençlerimizin de bir parlamentosu olacak. Çünkü AB'ye girmeye çalıştığımız şu günlerde, gençlerin uyumu ön planda tutulmaktadır. Biz Tarsus'ta çalışmalara son şeklini verdik. 19 Mayıs 2004 tarihinde Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosunu resmen açıklayacağız. Bu çalışma ve parlamento gençlerimize hayırlı olsun" dedi.
Toplantı sonrası gençler, Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği Sıra Gecesi'ne katıldılar.
MERSİN -İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2004 Pazar 16:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?