18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Görenlerin yürekleri dağlanıyor

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde oturan ve doğuştan sakat olan genç, ailesiyle birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Mehmet Bobuşoğlu’nun babası Abdil Bobuşoğlu, oğlunun baygın doğduğunu ve hemşirelerin soğuk su döktüğü için bu hale geldiğini söyledi.

Tarsus’a 25 kilometre uzaklıktaki Taşobası Köyü’nde, babası Abdil Bobuşoğlu (58), üvey annesi Gülsevim Bobuşoğlu (45) ve 3 kardeşiyle birlikte harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Mehmet Bobuşoğlu’nun (28) içler acısı durumu, görenlerin yüreğini burkuyor.

Spastik özürlü ve felçli olan Mehmet’i ancak babası kucağına alıp gezdirebilirken, tuvaletini ise altına yapıyor. Mehmet’in kaldığı odaya ise kokudan girilemiyor.

Mehmet Bobuşoğlu’nun babası Abdil Bobuşoğlu, oğlunun baygın doğduğunu ve hemşirelerin soğuk su döktüğü için bu hale geldiğini söyledi. Baba Bobuşoğlu, "Oğlumu götürmedik doktor bırakmadık. Fakat hastalığına bir çare bulamadık. Annesini 6 yaşındayken kaybettik. Hareket edemiyor. Ancak sürünerek gidip gelebiliyor. Maddi durumumuz iyi değil. Çiftçilikle geçiniyoruz. Harabe bir evde 3 çocuğumla hayatta kalmaya çalışıyoruz. Mehmet bazen rahatsızlanıyor. Yeşil Kart çıkarmak istiyoruz. Fakat şehre gidip gelecek yol paramız bile yok. Yetkililerden yardım istiyoruz’’ dedi.

Mehmet’in üvey annesi Gülsevim Bobuşoğlu ise, Mehmet’in bütün ihtiyaçlarını babasının karşıladığını ve maddi durumlarının iyi olmadığını belirterek, yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 14:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi ŞAHİN IP: 195.174.209.xxx Tarih : 18.08.2012 00:37:59

 Bildiğim kadarıyla; devlet hem bu tür hastalara para yardımı yapıyor, hemde  bakıcılarına para yardımında bulunuyor ve maaşa bağlıyor, Siz en kısa zamanda Tarsus Kaymakamına müracaatta bulunun . Hayırlı Ramazan ve hayırlı bayramlar dilerim Geçmiş olsun saygılarımla. 05369875423