17
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

'Güle güle öğretmenim'

 Tarsus ilçesinde l2 gün önce Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda öğrencilerine ders verirken sınıfta aniden fenalaşarak hayatını kaybeden İngilizce Öğretmeni Emine Davarcı toprağa verildi.

Ders sırasında fenalaşan Emine Davarcı, önce Tarsus Devlet Hastanesi’ne, ardından Başkent Hastanesi’ne kaldırılmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşmişti.

Ailesi yıkıldı
Mersin’in Tarsus ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda derste yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçiren ve Adana Başkent Hastanesi’nde bir süre önce beyin ölümü gerçekleşen Emine öğretmen, bir süre cihaza bağlı olarak yaşam sürdürdü. Yaklaşık bir hafta önce beyin ölümü gerçekleşen genç öğretmenin yaşama dönmesi için mucize bekleyen ailesi,dün sabah doktorların "Hastayı tümden kaybettik" sözleri üzerine yıkıldı.

26 yaşındaydı
Evli ve bir çocuk annesi 26 yaşındaki idealist öğretmen Emine Davarcı’nın cenazesi ambulansla dün sabah Tarsus’a getirilerek ilçe merkezindeki Güney Mezarlığı’nda toprağa verildi. Eşini toprağa verirken gözyaşlarına hakim olamayan eşi Yasin Davarcı, "Keşke senin için bir şeyler yapabilseydim. Onsuz hayat benim için çok zor olacak" diye sinir krizleri geçirdi. Emine öğretmenin cenaze törenine katılan öğrencileri de gözyaşlarına boğuldu. Hıçkırıklarını tutamayan öğrenciler, "Öğretmenim seni çok seviyoruz. Seni hiç unutmayacağız. Kalbimizde yaşayacaksın. Güle güle" diye konuştular.

Tarsus
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?