Vatandaş artık girmiş olduğu sıkıntılı dönemi, önlemler alarak geçiştirmeye çalışıyor. Onun için de “kılıkırk” yarıyor. Fakat bir yerde de işe yaramadığını görerek üzülüyoruz.Örneğin, Tarsus Belediyesinin Su ve Kanalizyon İşletmesi Müdürlüğünün her ay vatandaştan kullanılan su miktarı ile birlikte tahsil ettiği 1 milyon 500 bin liralık bakım ücreti için vatandaş soruyor: “Bu para da neyin nesi?” Bu paranın neyin nesi olduğunu bazen sorduk. Aydan aya sadece kullanılan su tüketimini belirlemek üzere gelen sayaç kontrol görevlisinin dışında sayacımızın kimse tarafından bakım görmediğini söyledik, tekrarladık. Ancak, belediye, vatandaştan heray kullandığı su ücreti ile birlikte 1,5 milyon lira bakım ücreti almayı sürdürüyor.Halk bize sordu, biz de belediyeye soruyoruz:
ALINAN BAKIM ÜRCETİ YASAL MI?
Birde Telekom Müdürlüğünün bir süre önce 6 milyon lira olan “abonman” ücretini 7 milyon liraya çıkarması için halk bu ücretin de tahsilinin yasal mı değil mi olduğunu soruyor.Bilindiği üzere, Telekom Müdürlüğü geçenlerde yaptığı bir açıklama ile kontör ücretini 2 bin lira arttırdı. Bu artışla bundan böyle faturalar biraz daha kabarık gelecek demektir.Vatandaş bu abonman ücretinin de yasal mı değil mi olduğunu öğrenmek istiyor.Tarsus Belediyesi içme suyu hizmetlerinden 1 milyon 500 bin lira, Telekom da ayda 7 milyon lira abonman ücreti almasına tepki duyduğunu belirtirken ekliyor “Vur abalıya.”
TEDAŞ’TA AVANTA YOK
Vatandaşa aydınlatma hizmeti sunan TEDAŞ ‘ın faturalarına bakıyoruz da bu kuruluşumuzun ne bakım ücreti ne de abonman adı altında aldığı “Avanta!” yok.Vatandaşı da bu konuya yönelten asıl sebep bu. Yasal ise ikisi alıyor neden diğeri almıyor?Vatanadş diyor ki: “Hukukçularımız bizim için bunu sorup netleştiremez mi?”