18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Hayırsever öğrenciler takdir topladı

Tarsus İlçesi’ndeki Özel Bahar İlköğretim Okulu’nun minik öğrencileri, aralarında topladıkları harçlıklarla aldıkları erzakları fakir ailelere dağıttı. Minik öğrenciler velilerinin de katkılarıyla hazırladıkları 50 gıda paketini, Yeşilyurt Mahalle Muhtarlığı tarafından tespit edilen fakir aileleri evlerinde ziyaret ederek dağıttı. Öğrenciler yağ, kuru bakliyat, kahvaltılık malzeme, patates, tavuk, makarna gibi malzemelerden oluşan gıda paketlerini fakir ailelere bizzat teslim ettiler. Öğrenciler, bolluk ve bereket ayı olan Ramazan ayında fakir insanlara yardım yapmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler.

Tarsus Özel Bahar İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Eski, böyle bir fikrin kendilerine öğrenciler tarafından sunulduğunu belirterek, bu davranışın kendilerini oldukça sevindirdiğini söyledi. Eski, "Öğrencilerimizin kendi harçlıkları ile böyle bir çalışma yapması bizlere gurur veriyor. Bu tür çalışmalar çocuklarımızın yardım duygularını geliştirmekle birlikte Ramazan ayının paylaşma, kaynaşma ayı olduğunu da gösteriyor. Böyle bir davranış gösterdikleri için öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ederim" dedi.

Yardım paketlerinin dağıtılmasına aracılık eden Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Muhammet Kaçan ise "Mahallemizde böyle bir okula sahip olmaktan çok mutluyuz. Bahar İlköğretim Okulu’nun bu davranışının diğer okullara da örnek olmasını dilerim" diye konuştu.

tarsus
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 12:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?