18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

HER EVDE HASTA VAR

Tarsus'ta hastalık adeta salgın halinde. Hemen hemen her evde görülen rahatsızlık, dizanteri başlangıcı kusmalar. Üstelik kusmalara kan da karışıyor... Herkes de bir telaş, korku var. İshalin de yaygın olduğu rahatsızlıklar daha çok tâkatsizlik ve şiddetli başağrılarıyla kendini gösteriyor. SUYA KARIŞAN MİKROPTAN MI? Belirttiğimiz türdeki hastalıkların çok yaygınlaşması ve sık görülmesi bazı vatandaşlarımız arasında ?acaba içme suyuna karışan mikroptan mı? sorusunu akla getiriyor.

Zira, altyapı çalışmalarının hızlandığı şu günlerde kazaya uğrayan içme suyu şebekesi sık sık patlamakta, saatler süren çalışmalar sonunda ancak onarılarak içinden su akar duruma getirilebilmektedir. Böyle durumlarda borulardan akan suya mikrop karıştığından kuşkulanan Tarsuslular içme sularımıza mikrop karışabilir. Bu tür hastalığın nedeni mikrop olabilir diyor.

Bu çeşit hastalıklara yakalanan, bir de herhangi bir sağlık kurumunun güvencesinde değilse yandı. Doktor vizitesinin 50 milyon liraya vardığı bir dönemde belli bir gelire sahip aileleri zor durumda bıraktığı belirtilerek şöyle deniliyor: "Ya ilaçlar?" Doktor parası mı vereceksin, ilaç mı satın alacaksın... Belli gelire sahip bir aile, hastasını kurtarmaya çalışırken daha da yoksul hale geliyor. Eğer denildiği gibi hastalık içme suyumuza karışan mikroptan oluşuyorsa Tarsus Belediyesi yaptığı hizmete karşılık bize bir bedel ödetiyor demektir?

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2003 Cuma 10:22:42
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 12:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?