18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

'Her sağlam bir özürlü adayıdır'

Tarsus'ta, Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Engelliler, Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Yarbay Ali Başar, Belediye Başkan Vekili Hasan Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Tarsus İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Veysel Gölge ve vatandaşlarla birlikte Kültür Merkezi önünden yürüyüş yaparak Cumhuriyet Alanı’na geldi.

Özürlüler yürüyüşte, "Her sağlam bir özürlü adayıdır", "Akraba evliliğine hayır", "Benim dünyama benim gözümle bak", "Akraba evliliğine hayır demek sağlıklı bir geleceğe evet demektir", "Beni böyle kabullenin, göreceksiniz her şey çok kolay olacak" yazılı dövizler taşıdı.

Cumhuriyet Alanı’ndaki törende konuşan İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Veysel Gölge, toplumun yüzde 10’unun özürlü olduğuna dikkat çekerek Tarsus’ta 27 bin özürlü olduğunu söyledi.

Görme Özürlüler Derneği Başkanı Fikri Topuz ise, toplumda yaşayan bütün fertlerin birer özürlü adayı olduğunu vurgulayarak, "Kimsenin yarın özürlü olmayacağı garantisi yoktur. Toplumumuzdaki insanlar onun için özürlüleri dışlamamalı. Ona gerekli desteği her zaman vermelidir. Anne ve babalar evinizde özürlü saklamayın, onlar topluma kazandırılmalıdır’’ dedi.

Kaymakam Abdülhamit Erguvan da sakatlıkların önlenmesi için bilinçli çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 16:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?