19
Mayıs
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

Hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı

Tarsus İlçesi’nde bulunan Afra Alışveriş Merkezi’ne hırsızlık amacıyla giren ve aldıkları eşyaları alışveriş sepetinin içinde bulunan çantalarına koyan 7 şahıs, güvenlik kamerasına yakalandı. Hırsızlıktan mahkemeye çıkan 3’ü bayan 7 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, birbirleriyle arkadaş olan 3 bayan ve 4 erkek şahıs, Afra-Alışveriş Merkezi’nden alışveriş yapmaya başladı. Bu sırada mağazanın güvenlik kamerasından şahısların şüpheli hareketleri görülerek güvenlik kamerasıyla takip edildi. Şahısların mağaza içerisinden almış

oldukları eşyaları, alışveriş sepetinin içine koydukları kendilerine ait olan çantalarının içerisine yerleştirdikleri tespit edildi. Mağazanın güvenlik elemanları, şahısların alışverişini bitirip mağazayı terk etmesine kadar bütün hareketlerini kayda aldı. Şahıslar alışverişini bitirip çıkarken

ise güvenlik görevlileri şahısları yakalayarak çalmış oldukları malzemeleri çantalarından geri aldı. Mağaza yetkililerinin yapmış olduğu tespitte ise şahısların mağazadan 3 milyar 123 milyon 459 bin 500 lira değerinde çeşitli marka ve cinste kozmetik ürünü ve gıda maddesi çaldıkları ortaya çıktı.

Hırsızlık suçundan mahkemeye çıkarılan Emine Yaşar (35), Serhat Çakır (29), Tarık Şahin Yakamoz (30), Ahmet Duran (26) Gülgün Tepe (25), Mustafa Emre Uçar (22) ve E.T (16) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahıslar, yapılan ilk sorgularında, farklı illerden gezmek için biraraya geldiklerini, daha sonra Tarsus’a gelerek burada Afra Alışveriş Merkezi’ni görüp içeriye girdiklerini, hep beraber bir şeyler çalmaya karar verdiklerini itiraf ettiler.

Öte yandan şahıslara ait 34 AN 1062 plakalı Skoda Fabıa Class marka 2004 model otomobil ve 34 BA 5644 plaka Hyundai Getz marka otolar da tahkikata esas olmak üzere geçici olarak zapt edilerek Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilip muhafaza altına alındı.

Tarsus-iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 12:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?