18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Uysaloğlu, 2003-2004 eğitim ve öğretim yılının başlaması münasebetiyle basın bülteni yayınladı.

“2003-2004 öğretim yılında, ilçemiz Tarsus’ta faaliyetlerini sürdürecek olan; 3 Bağımsız Anaokulu, 38 Birleştirilmiş sınıflı, 40 Köy ve kasaba, 41 merkez ilköğretim Okulu ile 4 Özel İlköğretim Okul ile birlikte toplam 123 ilköğretim Okulu, 9 Meslek Lisesi, 10 Genel Lise, 2 Yaygın Eğitim ve 3 Özel lise ile toplam 24 orta öğretim kurumu, 22 özel dershane ve kurslarda; eğitim ve öğretim görecek yaklaşık 73 bin öğrencinin eğitiminde görev alacak olan 2947 idareci ve öğretmenlerin görev yapacağı bütün resmi ve özel kurumlarda eğitim-öğretim faaliyetlerinin sorunsuz bir şekilde başlatılması için hazırlıklar tamamlanmış olup, okullarına yeni başlayan yavrularımız ve 3 ay gibi bir süreden beri okullarından ayrı kalan öğrencilerimiz heyecanla okullarına bugün başlamışbulunmaktadırlar.

Değerli eğitim yöneticilerim ve öğretmenlerim;Yurdumuzun her köşesinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın Temsilcisi ve Cumhuriyetimizin bekçisi olarak göreviniz başında bulunmamızdan, bayrağımızı, İstiklal Marşımızla dalgalandırarak, insanların eğitimi gibi kutsal bir hizmeti, en iyi şekilde gerçekleştirme niyet, istek ve heyecanınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Çocuk, genç ve yetişkinlerimizin eğitimi yoluyla Milletimizin gelişmesi, demokrasimizin güçlenmesi, Devletimizin çağdaşlaşarak yüceltilmesi doğrultusunda yaptıklarınız ve yapacağınız öğrenme ve öğretme etkinliklerine teşekkür ediyorum.

Değerli veliler, anne ve babalar, çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Onları çok seviyorsunuz, öyleyse onlara bu sevginizi hissettiriniz. Onlara daima sabırla şefkatle ve anlayışla yaklaşınız, okul, idareci ve öğretmenle işbirliği içinde olmanızı, okul-aile bütünleşmesini sağlayarak eğitimin seviyesinin yükseltilmesi için okul idarecilerine ve öğretmenlere yardımcı olmanızı bekliyorum.

Bir de şunu belirteyim, çocuklarınızı olmasını hayal ettiğiniz kalıplara sokmayınız, onları tanımaya, kabiliyetlerini anlamaya ve kabiliyetlerini ortaya koymalarına yardımcı olunuz. Herşeyden çok sevdiğimiz evlatlarımızı korkuyla değil, sevgiyle terbiye etmeli ve onlara karşılıklı anlayışla sorumluluk duygusu kazandırmalıyız.Öğrenci, öğretmen, idareci ve veli işbirliği ile çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlayalım. Güçlü bir Türkiye için; iyi eğitilmiş, çalışkan, sağlıklı ve azimli bir nesil yetiştirilmesi dileklerimle...”

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2003 Pazartesi 15:44:39
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 12:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?