23
Mayıs
2024
Perşembe
TARSUS - MERSİN

İlyas Avcı Tiyatro Şenliği başladı

Tarsus'ta 3.’sü düzenlenen İlyas Avcı Tiyatro Şenliği törenle başladı.

Tarsus Kaymakamlığı’nın himayesinde Tarsus Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen okullar arası tiyatro şenliğinin açılışı Belediye Nikah Salonu’nda yapıldı. Açılış Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Yarbay Ali Başar, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tarsuslular’ın kültürel ihtiyaçlarına hitap edecek üst yapı hizmetlerine yöneldiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kültürel hizmetlerimiz çerçevesinde, tiyatro şenliğine sponsorluk yaptıklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, "3 yıldır Tarsus İlyas Avcı Tiyatro Şenliği yapıyoruz. Amacımız kültürel faaliyetlerle kentte yaşayan tüm insanları kucaklamak. Tiyatro şenliği, kendisi esasen bir hemşehrimiz olan ve tiyatronun emektar şahsiyetlerinden birisi durumunda iken rahmetli olan tiyatro sanatçısı İlyas Avcı adına düzenlemektedir. Bundan maksadımız bu faaliyet vesilesiyle hemşehrilerimizin Tarsuslu sanat adamlarını da tanımalarına yardımcı olmak ve onlara sahip çıkmaktır. Sanatın ahlaki olarak milli ve dini değerler sahip yapılmasını arzu ediyoruz" dedi.

Sanatsız bir toplumun hiçbir sahada gelişme gösteremeyeceğinin altını çizen Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, kültürün bir toplumu geleceğe taşıyan unsur olduğunu söyledi. Erguvan, "Tiyatro içinde her şey var. Karnımız doymasa bile tiyatro yapmak zorundayız. Çünkü tiyatro insanın bir yaşayış biçimidir. Sanatın her dalı tiyatroda var" diye konuştu.

Yaklaşık 1 ay sürecek olan tiyatro etkinliğine 24 okul katılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 15:13:06
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 12:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?