29
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

İMKB Meslek Lisesi'ne revir

Tarsus ilçesinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Meslek Lisesi öğretmenleri okula revir kazandırdı.

Yaralanmalara karşı ilk müdahaleyi yapmak amacı ile okullarına revir kazandıran Tarsus İMKB Meslek Lisesi öğretmenleri, sağlık kuruluşlarından ilkyardım malzemesi istiyor.

Tarsus İMKB Meslek Lisesi öğretmenleri Serap Davarcı, Erkan Telek, Hamza Korkmaz, Celal Karaduman, Fazilet Cesur, Murat Demirpençe ve Murat Yılmaz'dan oluşan "Orada Kimse Var mı?" Toplam Kalite Yönetimi Ekibi'nin gayretleri ile okula bir revir kazandırıldı.

Hizmete açılan revirde öğrenciler, olası bir kaza anında acil müdahale yapılacağı, sağlık kontrolünden geçirileceği belirtildi.

Ekibin öğrencileri çeşitli sağlık konularında bilinçlendirmek amacı ile seminer çalışmalarının da devam edeceği ifade eden okul öğretmenlerinden Murat Demirpençe, ayrıca, yangın, tahliye, deprem, ilk yardım ve sivil savunma konularında tatbikat yapılacağını söyledi. Demirpençe, amaçlarının okulda yaşanabilecek kazalarda öğrencilere ve eğitim personeline sağlık kuruluşuna ulaştırıncaya kadarki geçen sürede, ilk müdahaleyi yeterli donanımla yapmak olduğunu dile getirdi. Demirpençe, revirde ayrıca öğrencilere sağlık kontrolü ve aşı yapılacağını ifade etti.

Demirpençe, bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü bir okulda ister istemez çeşitli kazaların olduğunu ve böyle bir hizmetin ihtiyaç haline geldiğini söyledi.Demirpençe, "Toplam Kalite Yönetimi Ekibimizle böyle bir çalışma yapmaktan mutluyuz. Öğrencilerimizden ve öğrenci velilerimizden çok olumlu tepkiler aldık. Çeşitli sağlık kuruluşlarından ilkyardım malzemesi talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 17:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?