2
Haziran
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

Karaçor ailesinin dramı

Tarsus'ta özürlü 3 kardeş, sürekli çevresine ve birbirine zarar veriyor. Anne-baba, yalnız bırakamadıkları özürlü çocuklarını zaman zaman da iple bağlamak zorunda kalıyor.

Kadelli Köyü Dörtler Mahallesi'nde yaşayan 41 yıllık evli Hayırlı ve Ahmet Karaçor çiftinin 5 çocuğundan 3'ü, hem zihinsel hem de bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Anne Hayırlı Karaçor (60) özürlü olan 3 çocuğuna bugüne kadar baktığını, ancak büyüdükleri için bakamaz duruma geldiğini belirterek, "Özürlü çocuklarımdan Emine 34 yaşında, Nuran 28 yaşında ve Ayşe 21 yaşında. 3 çocuğum hem çevreye hem de birbirlerine zarar veriyor. Bu yüzden çok zor durumdayız. Bazen mecburiyetten bağlamak zorunda kalıyoruz" dedi.

Karaçor, eşinin Bağ-Kur emeklisi olduğunu ve emekli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını ifade ederek, maddi durumları iyi olmadığı için çocuklarını tedavi ettiremediklerini söyledi. Gitmediği, çalmadığı kapı kalmadığını ifade eden baba Ahmet Karaçor (60) ise evden ayrılamadıklarını dile getirerek, "Devamlı birbirlerine zarar veriyorlar. Emine, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 3 ay yattı ama doktorlar bana 'Kızın deli değil, biz burada bir şey yapamayız' dediler. Maddi ve manevi olarak çöktük. Geceleri yatamaz olduk. Birbirlerine zarar vermek için devamlı kavga ediyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

Dertli baba, birbirlerine sürekli zarar verdikleri için vücutları yara içerisinde olan kızlarının tedavisi için kendilerine yardım edilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 14:21:02
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 16:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?