18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Kent Meclisi Tarsus'u konuştu

Tarsus Kent Meclisi Kaymakam Necmi Kurt Başkanlığında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi'nin inşaat alanını gezdi. Fakültenin iki bölümden oluşacağını belirten Kaymakam Necmi Kurt, şimdiye kadar inşaat için hayırseverlerden 372 milyar lira para toplandığını, birinci bölüm inşaatının Şubat Ayı'nın sonuna doğru bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Fakülte inşaatının toplam 1 trilyon 100 milyar liraya mal olacağını dile getiren Kaymakam Kurt, "Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi 2 ayrı bölümden oluşacak. İnşaatın birinci bölümü, ikinci yarı yıla yetişecek. Şu anda 230 öğrenci geçici binada eğitim görmektedir. Öğrencilerimiz inşaatın bitimiyle birlikte Şubat ayından itibaren kendi binalarında eğitime başlayacak" dedi.

Tarsus Kent Meclisi toplantısı Tarsus Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Kaymakam Necmi Kurt başkanlığında yapıldı. Toplantıya Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kent Meclisi Başkanı Faruk Yalnız, Tarsus Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Coşkun Sel, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Teksif Sendikası Şube Başkanı Necdet İnandıoğlu, Oda ve Dernek Başkanları, Köy ve Mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantı öncesinde Kaymakam Necmi Kurt başkanlığındaki Kent Meclisi Başkanı Faruk Yalnız ve yönetim kurulu üyeleri ile davetliler Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi inşaatını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Kaymakam Necmi Kurt fakülte inşaatı hakkında şu açıklamayı yaptı:
" Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi 2 ayrı bölümden oluşacak. İnşaatın birinci bölümü, ikinci yarı eğitim döneminde bitecek. Şu anda 230 öğrenci geçici binada eğitim görmektedir. Öğrencilerimiz inşaatın bitimiyşle birlikte Şubat ayından itibaren kendi binalarında eğitime başlayacaklar. Temelini atıp bitirmeye çalıştığımız inşaat için hayırseverlerden şimdiye kadar 372 milyar lira para toplandı. harcanan para ise 85 milyar lira. Toplanan paralarla çok kaliteli bir inşaat yapılmaktadır. birinci bölümün tamamlanması için 1 trilyon 100 milyar lira harcama yapılacaktır. Fakülte inşaatlarının biran evvel tamamlanması için hayırseverlerin katkısını bekliyoruz ve yardıma çağırıyoruz."
Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi inşaatının gezilmesinden sonra Başkan Faruk Yalnız başkanlığındaki Kent Meclisi Toplantısı'na geçilerek toplantıya devam edildi. Toplantı gündeminin ana maddesini Tarsus'un il yapılması, Fakültenin hızla açılması, Kültür Merkezi ve turizm konuları oluşturdu.
SULAR TEMİZ
Toplantıda ele alınan konuların hızlandırılması ve gerekli çalışmaların yapılması amacıyla rapor halinde Mersin Milletvekillerine bilgi verilmesi kararlaştırıldı. Kent gündemi ile ilgili söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'ta başlatılan altyapı inşaatı nedeniyle halkın çektiği sıkıntıların yakında biteceğini ve Tarsus'un tozlu yollardan kurtulacağını söyledi. Başkan Kocamaz bazı kişiler tarafından Tarsus şehir sularının kirli olduğu yolundaki söylentilere de açıklık getirerek, " Bölgenin en temiz suyunu Tarsus içiyor. Belediyemizde mevcut bulunan su tahlil laboravuarı'nın yanı sıra Hıfzıssıhhada da incelemeler yaptırarak insanlarımıza sağlıklı su içirmeye çalışıyoruz. Bunun içinde iki ayda bir tahlil için 6,5 milyar lira ücret ödüyoruz. Herkes gönül rahatlığı ile suyumuzu içebilir ben içiyorum" dedi.
ÇUKUROVA FABRİKASI ZORDA
Başkan Kocamaz'dan sonra söz alan Teksif Sendikası Mersin Şube Başkanı Necdet İnandıoğlu da bin 300 kişinin çalıştığı Samsa Karamehmetlere ait olan Çukurova Fabrikası'nın kapanma noktasına geldiğini bu nedenle de 550 işçinin kış ortasında sokağa atılacağını söyledi. 17 Ekim'den itibaren İşten çıkartılacak işçilerin tazminatlarının verilmesi için büyük çaba harcadıklarını ifade eden İnandıoğlu Tarsus ekonomisine katkı sağlayan aylık 400 milyarlık gelirin ortadan kalkacağını belirtti. Çukurova Fabrikası'nın kapanmaması, işçilerinde işten çıkartılmaması için 20 milyon dolara ihtiyacın bulunduğunu, eğer bulunamaz ise işten çıkartılan işçilerle birlikte Tarsus ekonomisinin de büyük bir çöküntüyü getireceği kaygısını taşıdıklarını ileri sürdü. Toplantı sonrasında Kent Meclisi üyelerine Tarsus Belediyesi yemekhanesinde akşam yemeği verildi.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2003 Perşembe 14:10:09
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 23:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?