18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Mersin: Irak'ta saldırıdan kurtulan 4 TIR şoförü Tarsus'a döndü

Saldırıdan kaçarak kurtulan Ayhan Ekti ve Kurtuluş Seyhan’ı, arkadaşları Tarsus Kamyoncular Kooperatifi önünde karşıladı. Kamyon şoförleri uzun süre arkadaşlarına sarılarak hasret giderdi. Saldırıdan kaçan şoförler, arkadaşlarına başlarından geçen korku dolu saatleri anlattı. Saldırıda ön camlarının kırıldığı, lastiğinin de açılan ateş sonucu patladığı görülen Kurtuluş Seyhan’ın kullandığı 33 NP 270 plakalı kamyon, ancak Ayhan Ekti’nin kullandığı 33 NK 632 plakalı kamyona yüklenerek getirilebildi.


Arkadaşları ile uzun süre hasret gideren Ayhan Ekti ve Kurtuluş Seyhan, daha sonra Irak’ta rehin alınan Tarsuslu kamyon şoförleri Durmuş Kumdereli ve Mustafa Köksal’ın evine gitti. Burada Durmuş Kumdereli’nin annesi Ayşe Kumdereli, iki şoföre sarılarak oğlunu neden getirmediklerini sorarak ağıtlar yaktı. Rehin şoför Durmuş Kumdereli’nin evi adeta matem havasına büründü. Ayhan Ekti ile Kurtuluş Seyhan, saldırı anını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Kurtulan iki şoför, Türk şoförlerine Amerikan askerlerine su götürdükleri için saldırıda bulunulduğunu anlattılar. Yol boyunca ıraklılar tarafından tehdit edildiklerini ifade eden Ayhan Ekti, Iraklılar’ın kendilerine elleri ile "gelmeyin keseriz" işareti yaptıklarını belirterek, saldırı anını şu şekilde anlattı:


’’14 Ağustos tarihinde, saat 17.00 sıralarında yükü boşaltıp geri dönerken Musul’a 110 kilometre mesafedeki Bağci Dahok Lokantası’nda Tarsuslu 6 şoför yemek yedikten sonra hareket ettiğimiz sırada, kaç kişi olduğunu tespit edemediğimiz bir grubun silahlı saldırısına uğradık. Ben, Kurtuluş, İhsan ve Murat isimli arkadaşlarım, bize silah çekip ateş etmelerine rağmen onları dinlemeyerek kamyonlarımızla kaçmaya çalıştık ve canımızı kurtardık. Arkadaşlarımız Durmuş Kumdereli ve Mustafa Köksal ise kaçamayarak teslim olmak zorunda kaldılar. Arkadaşlarımızın durumunu ilgili makamlara ve ailelerine bildirdik. 5 gündür arkadaşlarımızdan biz de haber alamıyoruz. Buradan Türk şoför arkadaşlarımıza sesleniyorum. Irak’a gitmesinler. Biz canımızı zor kurtardık. Biz bundan sonra tövbe olsun Irak’a gitmeyeceğiz."
Öte yandan saldırıdan kurtulan iki şoföre sarılarak ağıtlar yakan Durmuş Kumdereli’nin annesi, 5 gündür çocuklarından haber alamadıklarını dile getirerek yetkililere sitem ettiler. Durmuş Kumdereli’nin eşi Melahat Kumdereli ise artık yaşamak istemediğini ifade ederek, "Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz? Neden hiç bir yetkili bizim bu durumumuzla ilgilenip arayıp sormuyor? Ne ölü ne de diri olduğunu bilmiyoruz. Böyle beklemek çok zor. Bize yardımcı olsunlar" diyerek yetkililere sitem etti.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 14:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
duygu IP: 88.233.128.xxx Tarih : 5.10.2007 21:55:33

ewet olayın üzerinden tam 3 yıl geçti ölüm haberi geldi ama hala cenazemiz yok hala rüyalarımıza giriyor olur da belki bir gün çıkar gelir ümidi ile yaşamak gerçekten çok zor görüntüleri izlemedim fakat annem 3 defa izledi ve kardeşinin bu durumuna dayanamadı 2 sene psikolojisi bozuldu hala da çok iyi sayılmaz ve şu an dayımın en küçük oğlu olan emirhan 4 yaşında keşke babasını görebilseydi kızı ise selçuk ünv kazandı bir de almanyadaki kızından irem adında dünyalar tatlısı bir torunu oldu son olarak büyük oğlu da itü işletme mühendisliğini bu sene bitiriyor canım dayıcım keşke bu günleri görebilseydin bu şekilde ölümü hak etmedin