19
Mayıs
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

Mersin: Tarsus'da geleneksel 'üzüm bayramı' coşku ile kutlandı...

Şelale Yolu üzerinde gerçekleşen Tarsus Üzüm Bayramı’na Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili Saffet Benli, Mersin Vali Yardımcısı Fatih Kocabaş, Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Abdullah Akgül, Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Tarsus Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Başar, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Orman Bölge Müdürü Nihat Öz, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ile binlerce kişi katıldı.


Tarsuslular, üzüm bayramında Türk halk müziği sanatçıları Latif Doğan, Yıldız Çam ve Selahattin Alpay ile Türk sanat müziği sanatçısı Safiye Soyman’ın söyledikleri şarkı ile adeta coştu.


Düzenlenen Üzüm Güzeli Yarışması’nda Cinköy’den Sultan Dikili 1., İncirlikuyu Köyü’nden Esragül Deveci 2., Ulaş Köyü’nden Ayşegül Yörükeli 3. olurken Kaleburcu Köyü’nden Özlem Kaya sempati güzeli, Cinköy’den Zeynep Doğan ise yetenek güzeli seçildi.


En İyi Üzüm Yetiştiricisi dalında ise Dedeler Köyü’nden Ayhan Yalçın 1., Tepeköy’den Fedai Dur 2., Belen Köyü’nden Mustafa Yılmaz 3., Ulaş Köyü’nden İbrahim Şimşek 4., Kadelli Köyü’nden Mustafa Boran ise 5. oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, çiftçinin sorunlarını dinlemek ve bunları yetkilire ulaştırmak için üzüm bayramı düzenlediklerini ifade ederek, çiftçinin binbir emek vererek yetiştirdiği üzümünün para etmemesinden yakındı.


Üzümün bu yıl çiftçinin yüzünü güldürmediğini ifade eden Kaymakam Abdülhamit Erguvan ise tarımla geçinen insanların her dönem gelir düzeyinin düşmekte olduğunu söyleyerek, "Artık tarımda bazı değişiklikler reformlar yapmak şart. Önümüzdeki yıllarda organize tarım yönteminin uygulanması kaçınılmaz. Eğer bu yapılmazsa çiftçi her zaman kan ağlayacaktır’’ diye konuştu.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 12:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ece karabacak IP: 88.229.199.xxx Tarih : 13.03.2007 23:35:54
üzüm bayramları çok eğlenceli geçiyor .teşekkür ederiz