19
Mayıs
2024
Pazar
TARSUS - MERSİN

Mersin: Tarsuslu 2 TIR şoförü IRak'ta esir alındı

Edinilen bilgiye göre, Tarsuslu kamyon şoförü Durmuş Kumdereli (45) ve Mustafa Köksal (67), Antalya Merkezli Akha Turizm Dış Tic. Ltd. Şti. adına Mersin’den 3 Ağustos 2004 tarihinde Irak’taki Amerikan askerlerine Ceysu Markalı şişe suyu götürdü. 14 Ağustos 2004 tarihinde saat 17.00 sularında yükü boşaltıp geri dönerken Musul’a 100 kilometre kala bir lokantada 6 Türk şoförü, yemek yediği sırada kaç kişi oldukları tespit edilemeyen silahlı bir gurubun saldırısına uğradı. 4 Türk şoförü saldırı sırasında kaçarken Tarsuslu Durmuş Kumdereli ve Mustafa Köksal, silahlı kişiler tarafından rehin alınarak kaçırıldı. Baskından kaçarak kurtulan 4 Türk şoförden biri olan Ayhan Ekdi ise olayı Türk makamlarına ve rehin alınan şoförlerin ailesine bildirdi.


Rehin alınan şoförlerin aileleri ise tedirginlik içinde eşlerinin geleceği günü bekliyor.
Durmuş Kumdereli’nin 5 yıllık eşi Melahat Kumdereli (35), 2 çocuğuyla beraber eşine sağ salim kavuşmayı bekliyor. Eşinin borçlarını ödemek için Irak’a gittiğini belirten Kumdereli, ’’1 yıl önce kamyon aldık. Eşim kamyonun borçlarını ve evimizin geçimini sağlamak için Irak’a gitti. Eşime bir kaç defa gitmemesi için ısrar ettim. Böyle bir olayın başımıza geleceği içime doğmuştu. Bunun için kendisine gitme diye defalarca söyledim. Fakat o gitme mecburiyetinde olduğunu söyleyerek gitti. Rehin alındığını öğrendik. Şuanda çok perişan bir durumdayız. Yetkililerden eşimin kurtarılmasını istiyorum. İki çocuğumu yetim bırakmasınlar’’ dedi.
70 yaşındaki anne Ayşe Kumdereli de göz yaşlarına boğulurken Durmuş Kumdereli’nin 4 yaşındaki çocuğu Aykut da, ’’Baba seni çok özledim’’ diyerek hıçkırıklara boğuldu. Ağabey Nevzat Kumdereli ise "Biz Iraklılar’ı çok seviyoruz, onlarla din kardeşiyiz. Onlara ricada bulunuyoruz. Bize kardeşimizin acısını yaşatmasınlar" diyerek iki rehinenin serbest bırakılması için resmi makamlara müracaatta bulunduklarını dile getirdi.


Diğer rehine 67 yaşındaki 5 çocuk babası Mustafa Köksal’ın evinde de matem havası yaşanıyor. Fatma Köksal (60), eşinin 15 yıldır kamyon şoförlüğü yaptığını ifade ederek, Irak’a ilk kez borçlarını ödemek için gittiğini söyledi. Köksal, eşinin fotoğrafına bakarak ağıtlar yaktı.
Mustafa Köksal’ın en küçük çocuğu Şükrü Köksal (34) ise Iraklı ve Türk yetkililerden, babalarının biran önce serbest bırakılması için girişimlerde bulunmasını istedi.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 13:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?