25
Nisan
2024
Perşembe
TARSUS - MERSİN

Mersin-Tarsus: Desteklediği muhtar adayına oy vermeyen eşini öldürdü

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde bir kişi, desteklediği muhtar adayına oy vermediği gerekçesiyle tartıştığı eşini av tüfeğiyle öldürdü.

Alınan bilgiye göre olay, Mersin’in Tarsus İlçesi’ne bağlı Akgedik Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre, Hüseyin Dursun (70), 28 Mart yerel seçimlerinde, muhtarlık seçimini kazanan Şeref Yarasa’ya oy vermediği gerekçesiyle eşi Halise Dursun (65) ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Hüseyin Dursun’un eşine "Evin reisi benim. Benim dediğim olması gerekirdi. Sen bunun tam tersini yaptın" dediği ileri sürüldü. Tartışmanın büyümesi üzerine Hüseyin Dursun, yatak odasından aldığı av tüfeğiyle eşine ateş etti. 7 çocuk annesi Halise Dursun olay yerinde hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, olayın ardından kaçan Hüseyin Dursun’u bulabilmek için çalışma başlattı.

Yerel seçimlerden sonra eşi Halise Dursun ile konuşmadığı belirtilen katil zanlısı Hüseyin Dursun’un, yeni muhtar Şeref Yarasa’yı desteklediği, eşinin ise eski muhtar Mehmet Karaca’ya oy verdiği kaydedildi. Katil zanlısı yaşlı adamın yeğeni Turgut Çugun, dayısı ve eşinin daha öncede aynı nedenle tartıştıklarını ve birbirlerine bıçak çektiklerini belirterek, cinayetin muhtarlık seçimlerinden kaynaklandığını söylerken, eski ve yeni muhtarlar bu olayın doğru olmadığını ileri sürdü. 28 Mart yerel seçimlerinde Şeref Yarasa, eski muhtar Mehmet Karaca’ya karşı 21 oy farkla seçimi kazanarak, Akgedik Köyü muhtarlığına seçilmişti.

MERSİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 00:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?