18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Mersin Tarsus'ta açılan Tekerlekil Sandalye Üretim Fabrikası'nda sakatlar çalışacak

Mersin’in Tarsus ilçesinde sakatların çalışması için tekerlekli sandalye üretim atölyesi açıldı.

Tarsus’ta bulunan eski boya fabrikası içinde iki ayrı binanın kadın sığınma evi ve çocuk eğitim merkezi olarak düzenlenmesinin ardından bir bina da sakatlar için tekerlekli sandalye üretim atölyesi yapıldı. 800 metre kare kapalı alana kurulan atölyede sakatlar için tekerlekli sandalye üretimi yapılacak, 25 sakata iş imkanı sağlanmış olacak.

Atölyenin açılış törenine, Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Başar, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Fatih Necdet Öztürk ve Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz da katıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sakatları iş sahibi yapabilmek için bu atölyenin yapımına destek verdiklerini belirterek, "Özürlülerde bizim insanımız. Onlara aş ve iş temin etmek hepimizin görevi olmalıdır" dedi.
Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan ise "Amaçlarının insanlara iyi hizmet ve iyi bir gelecek sağlamak olduğunu bunun için sakatlara bu tür bir iş alanı açanları ve açılmasına vesile olanları kutluyorum" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz da "Tarsus gibi il olmaya aday büyük bir ilçede bulunan sakat arkadaşlarına bu tür bir iş alanı açılmasının sevincini yaşıyoruz. Ülkemiz nüfusunun 8 milyon 400 bini sakat durumda. Bu ülkemizin yüzde 10’luk bölümü kapsıyor.

Ulaşımda, eğitimde ve toplu taşımada sakatlar unutuluyor. Adeta sakatlar evlere hapsoluyor. Ama Tarsus’ta kurulan böyle güzel bir tesis sayesinde sakat arkadaşlarımız hep iş sahibi olacaklar, hem de kimseye muhtaç olmadan kendi ekmek paralarını kazanacaklar. Bu tür atölyelerin yurt geneline yayılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra kurban kesilerek tekerlekli sandalye atölyesinin açılışı Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz ve protokol tarafından gerçekleştirildi.

MERSİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:27
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 22:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?