18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Milletvekillerinin arsa tartışması

Saffet Benli Oksal'a çağrıda bulunarak arsasını okul yapımı için bağışlamasını istedi. Oksal, "Şimdi toplumun huzurunda bana ofsayttan gol atmaya çalışıyorsun" dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili Saffet Benli ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Oksal arasında arsa tartışması. Benli Oksal'a ait bir arsayı okul yaptırmak için istedi. Teklife sıcak bakmayan Oksal, "Çocuklarımın da istikbali var, onların hakkını yiyemem" dedi.

Tarsus'da bir dershanenin başarılı öğrencilerini ödüllendirdiği kokteyle AKP Mersin Milletvekili Benli ile CHP Mersin Milletvekili Oksal da katıldı.
Törende konuşan Saffet Benli, hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, insanları okul yapmaya teşvik ettiklerini, bu nedenle okul ile hastane yaptıran iş adamlarının yaptıkları harcamaları vergiden düşürebileceklerini ve bu tesislere adlarının verileceğini ifade etti. CHP Mersin Milletvekili Oksal'dan Tarsus'un Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan arsasını okul yaptırmak için bağışlamasını isteyen Benli, "Sayın Ali Oksal karşımda duruyor. Yunus Emre Mahallesi'nde okul ihtiyacımız var. Orada sayın milletvekilimizin arsası var. Arsasını bize versin, okul yapalım ve adını bu okula verelim" diye konuştu.

Konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ali Oksal, bu konuyu Benli ile Ankara'da daha önce konuştuklarını ve bu işin olmayacağını söylediğini ifade etti. Oksal, "Şimdi toplumun huzurunda bana ofsayttan gol atmaya çalışıyor. Bunda da başarılı olamadı. Benim bahse konu yerde 40 dönüm arsam var. Orada okul yeri verirsem arsamı 200 metre yoldan geri çekmem gerekecek. Burada yaklaşık 10 dönüm bir arsa gidecek. Benim çocuklarımın da istikbali var, onların hakkını yiyemem" dedi

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2003 Çarşamba 12:57:51
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 12:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?