22
Mayıs
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

Motorsikletle dünya turuna çıktılar

Belçika'da yaşayan yeni evli çift, motosikletle Mersin'in Tarsus ilçesinden hareket ederek dünya turuna çıktı.


Belçika'da bir firmada tekstil mühendisi olarak çalışan 25 yaşındaki Ebru Güngör Vanmol, Hollandalı makine mühendisi 29 yaşındaki Tom Vanmol'dan Hindistan gezisi sırasında evlenme teklifi aldı.

Çift, 10 Haziran 2006 tarihinde dünya evine girdi. Tom Vanmol, çocukluk hayali olan dünya turu için eşi Ebru'yu da yanına alarak, eşinin memleketi Tarsus'tan motosikletinin gazına bastı ve dünya turunun startını verdi.

Belçika'dan 22 Mayıs'ta ayrıldıklarını belirten Ebru Güngör Vanmol, "Dünya turu için ailemin yaşadığı yer olan Tarsus'tan başlamaya karar verdik. Rotamızın ilk durağı Nemrut'tan sonra Türkiye sınırları sonrasında İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Tibet, Çin, Tayland, Malezya ve Kamboçya gibi ülkeleri gezeceğiz. Hayaller ulaşılamayacak kadar uzak gelir insana çoğu zaman. Ertelemek için birçok neden buluruz veya korkarız yanaşmaya. Tom ve ben büyük düşlerimizden birisi olan dünyayı ve kültürleri kendi adımlarımızla keşfetme fikrini ertelemek için daha fazla bahane bulamadık" dedi.


Herkesi hayallerini gerçekleştirme yolunda cesur olmaya çağıran Tom Vanmol da, "İki kişi biraraya gelince ve birbirlerini çok sevmeleri halinde yapamayacakları iş yok. Biz birbirimize cesur olmayı öğreterek, bu tura çıkmaya karar verdik" diye konuştu.
Genç çift, 1 yıl sürecek dünya turu sırasında 30 bin kilometre yol katedecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 12:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?