24
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

Nevruz ilgi görmedi

Tarsus'ta, Demokratik Halk Partisi (DEHAP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları, beklenen ilgiyi görmedi. 10 bin kişinin katılması beklenen Nevruz kutlamalarına yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki pazar yerinde düzenlenen Nevruz kutlamaları öncesi emniyet güçleri olay çıkma ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemi alırken, Mersin’den de takviye emniyet güçlerinin ilçeye geldiği görüldü.

Emniyet güçleri alana giren vatandaşları tek tek arayarak alana aldı. 4 saate yakın süren kutlamalarda zaman zaman ’’Nevruz Apo’nun emanetidir’’, ’’Yaşasın Apo’’ şeklinde sloganlar atılırken, tertip komitesi belirlenen sloganlar dışında sloganlar atılmaması için sık sık kalabalığı uyardı. Kalabalık, yanan Nevruz ateşi etrafında Kürtçe söylenen türkülerle halaylar çekti.

DEHAP Tarsus İlçe Başkanı Abdullah Ölmez, Türkiye’nin tekçi yapısını yeniden gözden geçirerek demokratik ve çoğulcu toplumsal muhalefetin taleplerini dikkate almasını istedi.

Ölmez, "3 Ekim 2005 tarihinde AB ile başlayacak olan müzakere sürecinin katılıma açık olarak toplumsal muhalefetin ve Kürtler’in bu sürece dahil edilmesi için hükümet adım atmalıdır. Bu çevrelerle diyalog geliştirilmelidir. Hükümet, Kürt sorununu çözme yerine çözümsüzlüğü sürdürme arzusundan ve ürettiği yanlış politikalardan bir an önce vazgeçmelidir" dedi.

Çekilen halayların ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 16:02:20
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?