18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

'Nusret'i içlerine sindiremediler'

Tarsus Belediyesi tarafından D-400 Karayolu üzerine konulan tarihi Nusret Mayın Gemisi tanıtım panosu, Huzurkent Belediyesi’nin isteği üzerine söküldü.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Karayolları’ndan çeşitli yerlere tanıtım panosu konulması için izin aldıklarını belirterek, aldıkları izin gereği Tarsus’un tarihi ve turistik yerlerini gösteren tanıtım panolarını uygun yerlere monte ettiklerini söyledi. Tufan, Huzurkent Belediyesi’nin, önce sınırları içerisine konulan tarihi Nusret Mayın Gemisi’ni gösteren panodaki belediye ambleminin, daha sonra panonun komple kaldırılmasını istediğini belirtti.

Tufan, "Kısa zaman önce belediyemiz tarafından Tarsusumuz’un tarihi yerlerini gösteren 4 adet pano yaptırıldı. Bu panoların bir tanesi olan tarihi Nusret Mayın Gemisi panosu, Mersin-Tarsus D-400 Karayolu üzeri Huzurkent Belediyesi sınırları içerisine konuldu. Bu konuda Karayolları’ndan izin aldık. Dün bu panodan Tarsus Belediyesi ambleminin söküldüğünü gördük. Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül ile telefon görüşmesi yaptık ama bir türlü panonun yerinde kalması için ikna edemedik. Bu yüzden panoyu buradan söküp Tarsus sınırları içerisine koymayı düşünüyoruz. Burada tarihe yapılan bir saygısızlık var. Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluş sebeplerinin başında gelen Nusret Mayın Gemisi’ne yapılan bir saygısızlıktır. Bu davranışı kınıyorum. Bu zihniyetler Nusret’i bir türlü içine sindiremediler. Tabelaya dahi tahammül edemeyen kafalar halen var. Türk milletine şikayet ediyorum" dedi.

Pano başka bir yere monte edilmek üzere söküldü.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 15:39:18
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 16:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?