18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Öğrenciler sigaranın cenazesini kaldırdı

Tarsus'ta Atatürk Lisesi öğrencileri Yeşilay Haftası dolayısıyla hazırladıkları sigara maketini, tabuta koyup omuzlarda taşıdıktan sonra okul bahçesine hazırladıkları mezara gömdü.

Atatürk Lisesi Yeşilay kolu öğrencileri, sigaraya olan tepkilerini hazırladıkları sigara maketini okul bahçesindeki mezara gömerek gösterdi. Öğrencilere önce sigaranın insan vücudunu nasıl tahrip ettiği anlatılırken daha sonra öğrenciler hazırladıkları sigara maketini tabuta koyarak okul bahçesinde hazırladıkları mezara kadar getirdi.

Temsili hoca Ahmet Kanbal isimli öğrenci, cenazede, ’’Bugün dünyanın en büyük ve en kötü silahı sigara vefat etmiştir. Bugün onun cenazesinde bulunmaktayız. Onu gömerken iyi dileklerde bulunmayınız’’ dedikten sonra "merhumu nasıl bilirdiniz" diye sorunca öğrenciler hep bir ağızdan "Kötü bilirdik", "Hakkınızı helal ediyor musunuz" sorusuna ise "helal etmiyoruz" diye karşılık verdi.

Öğrenciler daha sonra sigara maketini öğretmenleriyle birlikte bahçede kazdıkları mezara gömerek arkasından da beddua okudu.

Okul Müdürü Hüseyin Elçin, Yeşilay Haftası olması dolayısıyla fikrin öğrencilerden geldiğini belirterek, ’’Sigaranın insanlık alemine zararları anlatmakla bitmez. Binlerce insan her gün sigaradan hayatını kaybediyor. Bunlar bizim evlatlarımız. Bunlar bizim geleceğimiz. Bu fidanların sararıp solmaması için sigaraya olan nefretlerini anlatmak için onların zararından uzak olması için böyle bir program canlandırdık ve çok etkili oldu’’ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 16:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?