20
Mayıs
2024
Pazertesi
TARSUS - MERSİN

Ölüm geçidinde protesto eylemi

Tarsus İlçesi’nde, 2 ayrı tren kazasında 4 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı hemzemin geçitte protesto eylemi yapıldı

Kazada ölenlerinden yakınlarından oluşan ve Adana’dan gelen yaklaşık 100 kişilik grup, kazanın meydana geldiği Kavaklı Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı’ndaki kontrolsüz hemzemin geçidine geldi. Alınteri, Çukurova Kültür Merkezi, Meydan Halkevi Derneği’nin ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının düzenlediği eylemde, emniyet güçleri de geniş güvenlik önlemi aldı. Grup, ellerinde ölenlerin resimleri ve "Trafik terörünün sorumlusu devlettir", "Trafik terörü can alıyor devlet susuyor", "Sorumlular bulunsun hesap sorulsun", "Oktay, Sinan, Hasan, Deniz, ölümsüzdür’ şeklinde döviz taşıyıp slogan atarak kazanın meydana geldiği tren raylarına kadar yürüdü.

Burada, kazada hayatını kaybeden Deniz Çepe’nin kardeşi Cem Çepe (23) basın açıklaması yaptı. Çepe, 1 hafta önce burada 4 kişiyi cinayet gibi kazaya kurban verdiklerini söyleyerek, ’’Biz buna cinayet diyoruz. Çünkü kaza mahallinde uyarı levhası yok, koruyucu bariyer yok. Bu geçitte saydığımız önlemlerin olmayışından dolayı sürekli kazalar oluyor. Buna rağmen Devlet Demiryolları bu konuda bir önlem almıyor" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından kazanın meydana geldiği hemzemin geçitteki rayların üzerine karanfil bıraktıktan sonra, o sırada geçmekte olan trene yuh çekip, ıslık çalarak tepki gösterdiler. Eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

Tarsus’ta meydana gelen kazada, Adana’da özel bir taşımacılık şirketinde çalışan Hasan Büyükkaya (43), Deniz Çepe (25) Oktay Sıkar (23), Sinan Tuga’nın (27) kullandığı 01 BC 367 plakalı kamyon ile Tarsus’a ev eşyası getirip geri dönerken, trenin çarpması sonucu hayatlarını kaybetmişler, kazadan 4 gün sonra ise aynı yerde bir kaza daha meydana gelmiş, bu kazada ise 4 kişi yaralanmıştı.

Tarsus
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 16:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?