23
Mayıs
2024
Perşembe
TARSUS - MERSİN

ORTAÖĞRETİM KAYDI YAPTIRAN VELİLER TEDİRGİN

Tarsus ilçemizde en son uygulanan sisteme göre, ilköğretimini tamamlayan öğrenciler, liseye kayıt yaptırabilmek için şehrimizde bu işi üstlenen beş ilköğretim okulundan birine başvurması gerekiyor. Yapılan başvuralarda öğrencinin aldığı puan ve notları belirlendikten sonra sen şu liseye kayıt yaptıracaksın deniliyor.

Sıkıntı yaşatan taraf, bir öğrencinin kayıt yaptırması istenen lisenin ikametgahlarına uzak düşmesi. Örneğin, Eskiömerli mahallesinde oturan öğrenci, hemen yanıbaşındaki liseye kayıt yaptıramıyor ve sen Cumhuriyet lisesine kayıt yaptıracaksın deniliyor. Düşünün, öğrenci sabahın köründe ta Eskiömerli mahallesinden kalkıp SSK hastahanesi yakınındaki Cumhuriyet Lisesine kadar gitmek zorunda kalacak. Ya bir de hava yağışlı olursa? İlgileler dolmuşla gitsin diyeceklerdir.

Çok rahat söylenecek bir söz. Ya bir de çocuğunu okutmakta güçlük çeken aile yoksulsa her gün 1 milyon lira dolmuş parası mı verecek? Veliler, bu konunun Tarsus kaymakamlığınca ele alınarak öğrencilerin kendi ikametgahlarına yakın olan okula kayıt yaptırmalarının sağlanmasını istiyor.

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2003 Çarşamba 14:55:36
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 12:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?