17
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

Rehin alınan kamyon şoföründen 28 gündür haber yok

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde oturan Durmuş Kumdereli’nin ailesinin yaşadığı evde, 28 gündür matem havası yaşanıyor. Durmuş Kumdereli’nin eşi Melahat Kumdereli (35) ile çocukları Aykut (4) Emirhan (1) ve annesi Ayşe Kumdreli ve kardeşleri gelecek müjdeli bir haber bekliyor. Kumdereli ailesi, haber alabilmek için televizyonun başından ayrılmıyor.

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cumhur Türkmen, Irak’ta rehin alınan Durmuş Kumdereli’nin ailesini ziyaret ederek gıda yardımında bulundu. Türkmen, Durmuş Kumdereli’nin bulunması için girişimlerde bulunduklarını fakat şu ana kadar bir haber alamadıklarını söyledi. 28 gün geçmesine rağmen eşinden şu ana kadar hiç bir haber alamadıklarını belirten Durmuş Kumdereli’nin gözü yaşlı eşi Melahat Kumdereli, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün önceki gün yaptığı "Irak’ta rehinemiz kalmadı" şeklindeki açıklamasına tepki göstererek "Madem rehine kalmadı deniliyor. Peki benim kocam nerede?’’ dedi.
Kendilerine sahip çıkmadıkları için yetkililere sitem eden Melahat Kumdereli, ’’Çok kötü günler yaşıyoruz. Çelişki içindeyiz. Kocamın hayatından endişe ediyoruz. Allah’tan en büyük isteğim kocamın sağ salim gelmesi. Yetkililer bize yardım etmedi. 28 gündür ölüsü mü gelecek, dirisi mi gelecek diye endişeli bir şekilde bekliyoruz. Iraklı kardeşlerimize sesleniyorum. Bize acıyıp kocamı bıraksınlar. Biz onları seviyoruz. Bizim Iraklılar’la bir davamız yok. Benim kocam oraya ekmek davası için gitti. Kimin kaçırdığı, ne istediği konusundada bir bilgi alamadık. İçimden bir his kocamın bulunacağını söylüyor" diye konuştu.

14 Ağustos 2004 tarihinde, saat 17.00 sıralarında yükü boşaltıp geri dönerken Musul’a 110 kilometre mesafedeki Bağci Dahok Lokantası’nda yemek yiyen Tarsuslu 6 kamyon şoförü, tekrar hareket ettikleri sırada silahlı saldırıya uğramış ve Durmuş Kumdereli ile Mustafa Köksal, saldırganlar tarafından rehin alınmıştı. İki şoförden Mustafa Köksal bir süre sonra serbest bırakılırken, Durmuş Kumdereli’den şu ana kadar hiç bir haber alınamadı.

iha-tarsus
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 12:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?