23
Mayıs
2024
Perşembe
TARSUS - MERSİN

Rüşvetçi memura suçüstü

Mersin'de SSK'lı bir işçiden emeklilik işlemlerini hızlandırma karşılığında rüşvet aldığı ileri sürülen 25 yıllık memur Mustafa Kara suçüstü yakalandı. Kimliği açıklanmayan işçiden seri numaraları alınmış 900 milyon lirayı alırken yakalanan Kara çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mersin'de, SSK'lı bir işçiden emeklilik işlemlerini hızlandırma karşılığında rüşvet aldığı ileri sürülen bir memur suçüstü yakalandı. Mersin SSK Bölge Müdürlüğü'nde çalışan 25 yıllık memur, tutuklanarak cezaevine konuldu.
Alınan bilgiye göre, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde çalışan bir SSK'lı işçi, emeklilik işlemlerini yaptırmak için Mersin SSK Bölge Müdürlüğü'ne gitti. SSK'lı işçinin, kurumun yaptığı bir hatadan dolayı emeklilik işlemlerinin gecikeceği ortaya çıkınca, İş Kazaları ve Hastalıklar Bürosu'nda görevli memur Mustafa Kara devreye girerek, işlerini hızlandırma karşılığında 1.5 milyar lira rüşvet istedi.
Mersin SSK Bölge Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Kara'nın bu isteğini kabul eden, ardından durumu savcılığa bildiren SSK'lı işçi, seri numaraları alınan paralarla birlikte Mustafa Kara ile buluştu. Kara, kimliği açıklanmayan işçiden seri numaraları alınmış 900 milyon lira alırken suçüstü yakalandı. Emniyette sorgusu tamamlanan SSK memuru çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2003 Perşembe 11:49:04
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 22:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?