24
Mayıs
2024
Cuma
TARSUS - MERSİN

Sakatlar Derneği, 10 tekerlekli sandalye dağıttı

Tarsus'ta, ihtiyaç sahibi 10 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi tarafından Amerika’dan getirtilen 10 adet tekerlekli sandalye, Adana Sakatlar Derneği Şube Başkanı Halis Kasap ve Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik’in talebi üzerine Tarsus’ta hiçbir sosyal güvencesi olmayan sakatlara verildi. Tekerlekli sandalye dağıtımı için düzenlenen törene, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Halis Kasap ve dernek üyeleri katıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik, her zaman olduğu gibi dernek olarak sakatlara destek olmaya devam ettiklerini belirterek, "Genel merkezimiz de bizim talebimizle birlikte Türkiye genelinde bulunan 61 derneğimizin ihtiyaç ve talebini değerlendirerek, Amerika’dan getirttiği tekerlekli sandalyeleri şubelerimize gönderdi. Bugün burada bize gönderilen 10 adet sandalyenin ihtiyaç sahibine dağıtımını gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımızda bize destek olan başta genel merkezimiz olmak üzere, bize tekerlekli sandalye üretebilmemiz için yer tahsis eden Tarsus Belediye Başkanı’mız Burhanettin Kocamaz’a ve tüm yardımseverlere teşekkür ederiz" dedi.

Tekerlekli sandalye dağıtımından önce törene katılanlara hitaben bir konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da sağlıklı tüm insanların da birer özürlü adayı olduğunu belirterek, "İnsanların yaşamları süresince bir dakika sonra ne olacaklarının güvencesi ve garantisi yok, bu yüzden, belediye olarak yaptığımız hizmetler de sakat vatandaşlarımıza biraz daha öncelik tanıyoruz. Onların bu zor yaşam şartlarını çalışmalarına destek olarak kolaylaştırmaya gayret gösteriyoruz. Bu arada, Tarsus Sakatlar Derneği’nin ciddi çalışmalarına da tanık oluyoruz, üyelerine faydalı hizmet üretme çabasında olan Sakatlar Derneği’ni elimizden geldiği sürece desteklemeye devam edeceğiz. Tarsus’ta yaşayan hamiyetperver insanların Sakatlar Derneği’ne yardımcı olmalarını canı gönülden istiyor, bu tekerlekli sandalyeleri kullanacak kardeşlerimize de yaşamlarında kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 10 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.


 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 10:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seckin girici IP: 88.227.145.xxx Tarih : 9.09.2008 14:07:48

iyi günler ben seckin hep netten bakıyorumda sandalye dagıttık diyolar ama ben hiç görmedim bende özürlüyüm yani yaptıramıyorumda sinden destek istiyorum ilgilenirseniz sevinirim saygılar