18
Mayıs
2024
Cumartesi
TARSUS - MERSİN

Şehir içindeki ahırlar yıkıldı

Tarsus'ta, şehir içinde hayvan besiciliği yapılan 4 ahır, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehir içinde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ile kümes hayvanlarının barınak, ahır, ağıl gibi yerlerde beslenmesi, barındırılması ve otlatılmasının yasaklandığını belirterek, bu karar doğrultusunda daha önce de çalışmalar yapıldığını, bazı vatandaşların uyarıları dikkate almadıklarının görüldüğünü kaydetti.

1994 yılında göreve geldikleri günden bugüne Tarsus’u modern bir kent haline getirdiklerini ifade eden Kocamaz, herkesin modern şehirciliğe uymak zorunda olduğunu söyledi.

Göreve geldiklerinden hemen sonra ilk olarak başlattıkları çalışmalardan birinin de insan ve çevre sağlığına zarar veren şehir içindeki hayvan besiciliğini ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan Kocamaz, yaptıkları çalışmalarla şehir içindeki besiciliği büyük oranda kaldırdıklarını ve bu çalışmalar kapsamında geçen 11 yılda yaklaşık 3 bin 500 ahırın yıkıldığını belirterek, amaçlarının her şeyin üstünde tuttukları insan ve çevre sağlığını korumak olduğunu bildirdi.

11 yıldır sürdürdükleri sinekle mücadele çalışmalarının yanı sıra şehir içindeki besiciliğin kaldırılması sonucu, Tarsus’un, güneyde sinekten en az şikayet edilen bir kent haline geldiğini vurgulayan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son zamanlarda hayvan besiciliğine ara sokaklarda ve kuytu noktalarda yeniden başlandığını tespit ettiklerini, bunun için belediye olarak mahallelerde yeniden kontrollere başladıklarını dile getirdi.

Vatandaşları şehir içinde besicilik yapmamaları konusunda bir kez daha uyaran Kocamaz, son zamanlarda bu konuda şikayetlerin arttığını, ayrıca yapılan kontroller sırasında tespit edilen hayvan besicileri hakkında yasalar çerçevesinde cezai işlemler yaptıklarını kaydetti.

Başkan Kocamaz, yapılan kontroller sırasında Şahin, Barbaros ve Yunus Emre Mahallesi’nde tespit edilen 4 ahırın yıkılarak besicilik faaliyetine son verildiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 15:33:35
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?