23
Mayıs
2024
Perşembe
TARSUS - MERSİN

Semt pazarlarının düzeni bozuluyor

Belediyenin uzak semtlerde oturan halkın sebze ve meyve gibi ihtiyaçlarını kolay bir şekilde karşılayabilmeleri amacıyla düzenlediği “her semtte bir gün” pazarlarının yapılması planlanan bir değişlikle bozulacağı ve yeni bir sisteme bağlanacağı öğrenildi.

A ve B olmak üzere iki grup halinde her mahallede her gün ayrı bir yerde kurulan pazarların yerlerinin değiştirileceği haberleri satış yapanlarla birlikte özellikle uzak semtlerde oturan halkı da daha şimdiden tedirgin etmiş durumda.

Belediyenin yaklaşık iki yıldan beri uyguladığı “semt pazarları”nın bir de kışa girilmek üzere olunduğu günlerde değiştirilmesine tepki gösteren halk şöyle diyor:

“Böyle bir uygulama, belki satış yapanlar için eziyetli oluyor ama halk için çok yararlı. Üstelik önümüz kış. Yarın yağışlar başlayacak, bizim yağışlı günlerde çok uzağımızda yapılacak satışlardan ihtiyaç duyduğumuz her şeyi satın almak zorlaşacak. Bize göre şimdiki uygulamanın dışında yapılacak değişikliğin halk yararına olamayacağı görüşündeyiz. Ve onun için diyoruzki; belediye halkın yararına olan bugünkü uygulamasını değişiklik yapmadan devam ettirsin.”

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2003 Pazartesi 12:07:41
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 22:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?